Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Slimme tips om je kleine woonkamer in te richten

Wonen in een klein huis betekent zeker niet dat je moet inleveren op stijl. Er zijn juist genoeg manieren om je kleine woonkamer en geweldig uit te laten zien en optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Door lichte kleuren, spiegels en bepaald meubilair te gebruiken, kun je een stijlvolle en comfortabele ruimte creëren die groter aanvoelt dan dat hij daadwerkelijk is. Ook kun je persoonlijkheid toevoegen aan de ruimte door te werken met groen en decoratieve voorwaarden. Nieuwsgierig geworden naar onze slimme tips? Lees dan snel verder.

Lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken oogt je woonkamer grote en helder. Kies een lichte kleur zoals een pasteltint of natuurtint en maak gebruik van spiegels om het licht in de woonkamer te laten weerkaatsen. Vermijd erg donkere kleuren en zeker niet op al je muren. Hang liever ook geen grote, dikke, donkere gordijnen voor je raam. Deze houden juist licht tegen en laten de kamer kleiner lijken.

Kleinere meubels (die écht passen)

Kies voor meubels die compact zijn en maximaal kunnen worden benut. Een poef kan bijvoorbeeld gebruikt worden als salontafel of als extra zitplaats. En probeer ook niet een ultra grote hoekbank in een te kleine woonkamer te proppen.

Planten en decoratie

Voeg planten en decoratie toe aan je interieur. Het toevoegen van planten en decoratieve items is een geweldige manier om persoonlijkheid toe te voegen aan je woonkamer zonder deze te overvol te maken. Kies voorwerpen die jij mooi vindt en jouw stijl weerspiegelen.

Meerdere ruimtes in één

Wil je graag wat privacy creëren of je woonkamer opdelen in twee ruimtes en toch verbinding houden? Kies dan voor een houten wand afscheiding. Een gemakkelijke oplossing die toch veel kan betekenen voor een ruimte. Let wel op dat je bijvoorbeeld kiest voor een afscheiding waar je wel een beetje doorheen kunt kijken, zodat het niet alsnog een blok in de al kleine ruimte wordt.

https://wandpanelenhout.nl/houten-wand-afscheiding/