Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Meubeltrends 2022

Fluweel is niet voor iedereen. Echter, het beeld luxe en comfort beter uit dan welk ander materiaal dan ook. De kleuropties zijn breder dan elk ander. De mogelijkheden voor fluwelenmeubelen zijn zonder einde. Bekijk hier de Timmermans Tuinmeubelen kortingscodes voor dit soort meubels.

Meubelstukken zoals stoelen, banken, hoofdeinden, dressoirs en zelfs verlichting worden door deze trend opnieuw ontworpen. In dit artikel vind je onze stoelen die nooit uit de mode raken.

Fluweel is een van de populairste interieurtrends van 2021 en zal zeker ook door blijven lopen in 2022. Goede keuze als je het ons vraagt. Van kleding en gordijnen tot banken en krukken, de luxueuze afwerking van fluweel heeft grote impact in de wereld van interieur en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Fluweel creëert zo’n gezellige sfeer als het gaat om woninginrichting en staat gelijk aan luxe. Eens was het alleen voor de extreem rijken, maar fluweel is nu veel toegankelijker voor iedereen.

Waarom fluwelen meubels?

Een veel voorkomende misvatting over fluweel is dat het een onderhoudsvriendelijk materiaal is. Als je ze met de juiste zorg en onderhoud behandelt, dan merk je dat fluwelen meubels lang meegaan. Een synthetisch fluweel, zoals dat van hoogwaardig polyester is, is ook minder gevoelig voor vlekken, verbleken of pletten. Dit maakt het duurzamer en geschikt voor dagelijks gebruik. Aanbiedingen meubels vind je hier.

Voor- en nadelen van fluwelen meubels

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het hebben van fluwelen meubels. De beste manier om een keuze te maken of het materiaal voor jou geschikt is, is door te kijken of onderstaande voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen en dus beperkingen. 

Voordelen fluwelen stoelen

  • Fluwelen bekleding geeft elk meubel een duurdere uitstraling.
  • De kleur van fluwelen bekleding heeft veel meer diepte dan een effen soort materiaal zoals leer, Fluweel pakt namelijk heel subtiel licht op.
  • Fluwelen bekleding is ongelofelijk zacht en dus comfortabel om op te zitten.

Nadelen van fluwelen stoelen:

  • Fluweel is erg gevoelig voor het aantrekken van huisdierenharen en stof. Hou hier zeker rekening mee wanneer je een huisdier hebt.
  • De vezel van fluwelen stof kan afzwakken als het veel in direct zonlicht staat. Zo kan een kleur na langere tijd minder worden. 
https://qorting.nl/merken/timmermans-tuinmeubelen-kortingscodes/