Pass 4 Sure
Image default
Sport

Wat is het voordeel van verstelbare dumbbells?

Wanneer je graag je spieren wilt trainen, dan is het natuurlijk onvermijdelijk dat je gebruik zult moeten maken van dumbbells. Dit zijn korte stangen, waaraan beide kanten gewichten aan kunnen worden gehangen. In een sportschool zie je vaak dat ze vastzitten, maar voor thuis zijn verstelbare dumbbells een beter idee. De kosten voor een set dumbbells kunnen natuurlijk flink in de papieren lopen. Vooral wanneer je net begint, zit je er niet op te wachten, dat je direct een enorme uitgave moet doen. Je kunt dan beter kiezen voor een losse halterstang met gewichten. Zo kun je wanneer nodig, extra gewichten aanschaffen om het jezelf weer een stukje zwaarder te maken. Hoe handig is dat?

Gemakkelijk te verwisselen

Het grote voordeel aan verstelbare dumbbells, is dat je ze kunt verstellen naar ieder gewenst gewicht. Vooral al beginner, wanneer je snel progressie maakt, is dit een stuk voordeliger, dan wanneer je bijvoorbeeld voor ieder extra gewicht een volledig set dumbbells moet aanschaffen. Toch ontkom je er op een gegeven moment niet aan om dit wel te doen. Vooral wanneer je met flink zware dumbbells aan de slag gaat, is het aan te raden om te kiezen voor Hexagon dumbbells. Deze Hexagon dumbbells danken hun naam aan de vorm van het gewicht. Hierdoor kunnen ze niet wegrollen en blijven ze veilig op de plek liggen.

Voordeliger

Een voordeel wat natuurlijk iedereen prettig vindt, dat is natuurlijk dat het gebruik van verstelbare dumbbells stukken voordeliger is. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je voor ieder zwaarder gewicht een volledig set met stang moet aanschaffen, dit vele malen duurder is, dan wanneer je enkel en alleen een aantal nieuwe halterschijven moet kopen. Daarnaast kun je ook veel gemakkelijker combineren en hoef je je geen zorgen te maken of ze wel of niet passen. Zo kun je deze schijven dus niet alleen gebruiken voor je dumbbells, maar ook voor allerlei andere halterstangen, mits deze natuurlijk dezelfde diameter hebben. Kortom, het gebruik van verstelbare dumbbells is vooral in het beginstadium een absolute aanrader. Het is misschien wel even wat meer werk om ze te verstellen, maar op lange termijn heb je hier zeker voordelen van.