Pass 4 Sure
Image default
Sport

Dit zijn de 4 populairste merken voor ruiters

De ruitersport is een wereldwijde gemeenschap van mensen die een passie delen voor paarden en paardrijden. En net zoals in elke andere sport, is er een belangrijke rol weggelegd voor mode en kleding in de ruitersport. Er zijn veel merken die zich specialiseren in ruiterkleding en -uitrusting, maar in deze tekst zullen we ons richten op de 4 populairste kledingmerken in de ruiterwereld. 

Cavalleria Toscane 

Cavalleria Toscane is een Italiaans ruitermerk dat bekend staat om zijn verfijnde ontwerpen en hoogwaardige materialen. Het merk is opgericht in 2008 en sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde merken in de ruitersport. Cavalleria Toscane kleding staat bekend om een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Het merk wordt veel geprezen om zijn aandacht voor detail en vakmanschap. Het merk richt zich op het produceren van elegante en stijlvolle ruiterkleding en -uitrusting voor zowel de professionele ruiters als amateurs. 

Samshield

Samshield is een Frans merk dat beroemd is om zijn innovatieve en technologisch geavanceerde rijhelmen. Het merk werd opgericht in 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire merken in de ruitersport. Samshield richt zich op het produceren van hoogwaardige Samshield caps die zowel veilig als stijlvol zijn. Het merk maakt gebruik van innovatieve technologieën, zoals de MIPS-technologie, om de veiligheid van ruiters te verbeteren. Daarnaast heeft Samshield ook nog een groot assortiment aan kleding en accessoires. 

Horseware 

Horseware is een merk dat ontstaan is in Ierland en dat zich voornamelijk richt op het produceren van paardendekens, maar het heeft ook een uitgebreid assortiment aan ruiterkleding en -uitrusting. Het merk is bekend geworden om zijn innovatieve ontwerpen en technologieën, zoals de Rambo Ionic Technology die zorgt voor een betere bloedcirculatie en sneller herstel na het rijden. Deze technologie hebben ze in allerlei producten toegevoegd, van laarzen tot de paardendekens waar ze bekend om staan. 

Cavallo 

Cavallo is een Duits merk dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige rijlaarzen voor ruiters. Het merk is opgericht in 1978 en wordt geprezen om zijn uitstekende vakmanschap en kwaliteit. Cavallo biedt een breed scala aan rijlaarzen voor verschillende disciplines binnen de ruitersport, zoals dressuur, springen en endurance rijden. Bekende laarzen van het merk zijn de CAJA GRIP en de CELINE GRIP die de rijder extra grip geven tijdens het paardrijden. Tijdens het rijden hobbel je veel op en neer en glij je gemakkelijk van je steunbeugels af, dus is het belangrijk dat je laarzen goede ondersteuning en grip bieden zodat jij in balans blijft op het paard. Cavallo is sinds zijn ontstaan blijven doorontwikkelen en heeft inmiddels ook een breed scala aan ruiterkleding, zoals rijbroeken en jassen. Voor welk merk kies jij?