Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Sedumtray kopen bij NatureGreen

Meer weten over sedumdak nadelen om een groen dak aan te leggen? Bekijk dan eens het assortiment van NatureGreen! Onze sedumtrays zijn ideaal voor kleinere oppervlakten en zijn zeer gemakkelijk om zelf aan te leggen. U hoeft ze alleen maar op het dak te leggen en elkaar te schuiven! Wanneer mensen nadenken over het aanleggen van een sedumdak, komen ze er al gauw achter dat er verschillende systemen bestaan. Naast sedumtrays zijn er bijvoorbeeld ook sedummatten, of kunt u er zelfs voor kiezen een gehele daktuin aan te leggen met bomen en struiken! De groendaksystemen verschillen dus in wijze van constructie en opbouw, maar ook in de waterbergende capaciteit en het gewicht. Hoewel lichtgewicht sedummatten erg populair zijn, zijn ook sedumtrays een uitstekende keuze, met name wanneer u lekker snel klaar wilt zijn!

 

Wat is een sedumtray?

Wat is een sedumtray nou eigenlijk? Een sedumtray noemen we ook wel een sedumcassette. De tray of cassette is gevuld met een hoeveelheid van verschillende soorten sedumplantjes. Deze zijn gemakkelijk uit de tray te halen, zodat u ze eenvoudig op uw dak kunt plaatsen! Sedumtrays worden geleverd als een kant-en-klaar pakket. Daardoor heeft u bijna geen werk aan het plaatsen van het dak, wat het voor veel mensen een aantrekkelijke optie maakt. De sedumtrays van NatureGreen zijn daarnaast geschikt voor daken met een helling tot 15 graden en hebben een waterbergende capaciteit tussen de 18 en 30 liter per vierkante meter. Dat ze gemakkelijk te leggen zijn betekent dus niet dat ze onderdoen aan andere groendaksystemen!

 

Alternatief: de sedummat
Naast sedumtrays is er de sedummat, één van de meest voorkomende vormen van een groen dak. Het grootste verschil tussen de twee is dat sedummatten bestaan uit meerdere opbouwlagen, terwijl de trays al kant-en-klaar zijn. Daardoor zijn de matten iets moeilijker om aan te leggen, maar zijn ze wel gemakkelijker op maat te maken! Ze kunnen namelijk handig worden bijgesneden, wat prettig is wanneer er obstakels op het dak liggen, of wanneer het dak niet helemaal recht is. De matten bestaan uit ondere een beschermdoek, een drainagedoek, een substraatlaag en een sedumlaag. Sedummatten kunnen wat meer water opnemen dan de trays, maar zijn daardoor ook een stukje zwaarder: het verzadigd gewicht ligt gemiddeld tussen de 60 tot 85kg per vierkante meter.

 

NatureGreen, voor al uw sedumdaken!

Wilt u dus een sedumtray aanschaffen? Kies dan voor een tray van NatureGreen! Onze sedumtrays zijn niet alleen heel voordelig, maar ook nog eens van topkwaliteit. Wij halen ons groen daken vers van het land, zodat u verzekerd bent van sterke, gezonde plantjes. Daarnaast bezorgen wij onze sedumdaken met onze eigen bezorgservice! Zo krijgt u het dak netjes bij u aan huis bezorgd en bent u niet afhankelijk van een externe partij. De bezorgdag kunt u zelf uitkiezen! Wij raden u aan om het dak één dag voor u deze wilt aanleggen te laten bezorgen. Heeft u nog vragen over de sedumtrays van NatureGreen, of wilt u advies van één van onze adviseurs? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Tot gauw bij NatureGreen!