Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Vooraf afgewerkte en onafgewerkte hardhouten vloer, welke is beter?

Wanneer je onderzoek doet naar de houten vloer, zul je verschillende opties vinden. U moet bijvoorbeeld besluiten om massief houten planken of samengestelde houten planken te plaatsen. Nadat u het type houten vloer hebt gekozen, moet u het type afwerking kiezen. Er zijn twee opties beschikbaar: voorgelakte of onafgewerkte planken. Elke vloeroptie biedt verschillende sterke en zwakke punten. Sommige mensen geven de voorkeur aan kant-en-klare hardhouten vloeren om het installatieproces te versnellen. Daarnaast kunnen andere mensen kiezen voor onafgewerkte massief houten vloeren om hen in staat te stellen de kleur en afwerking van de vloer aan te passen. Als u niet zeker weet welk type vloer het beste is, kunt u de onderstaande vergelijking bekijken.

 

Vooraf afgewerkte hardhouten vloeren

U kunt veel tijd besparen wanneer u kant-en-klare hardhouten vloeren installeert. Het installatieproces kan in één sessie worden uitgevoerd. U hoeft niet lang te wachten om de vloer te leggen. Al snel nadat de vloer is gelegd, kunt u direct op uw nieuwe vloer lopen. Deze vloer is gezonder omdat u de dampen van polyurethaanhars en oplosmiddel niet hoeft in te ademen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over stof en rommel. De voorgelakte vloer biedt een hardere afwerking omdat deze is aangebracht met aluminiumoxide. Bovendien zijn de afwerkingen onberispelijk. De afwerkingen zijn duurzaam, zodat ze langer meegaan. De fabrikant brengt meestal nanodeeltjescoating aan om krassen te voorkomen.

 

Onvoltooide hardhouten vloeren

Mensen geven meestal de voorkeur aan onafgewerkte houten vloeren wanneer het huis een grote renovatie heeft. Dus als alle projecten klaar zijn, kan de aannemer de vloer afwerken. Door onafgewerkte vloeren te kiezen, kunt u kiezen uit een breed scala aan kleurkeuzes. Bepaalde onafgewerkte houten planken hebben geen schuine kanten. Op deze manier kan het worden afgewerkt tot een spiegelachtig oppervlak. U moet echter ook rekening houden met enkele zwakke punten van onafgewerkte houten vloeren. Na het aanbrengen van het polyurethaan op oliebasis moet u enkele weken wachten om de vloer te laten drogen. Watergedragen polyurethaan kan sneller drogen. Dan moet je de dampen van het polyurethaan enkele dagen ruiken. Deze stof is niet goed voor je gezondheid. Dan duurt het installatieproces langer. U moet een reeks processen uitvoeren, zoals schuren, beitsen, afdichten en het polyurethaan aanbrengen.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een LVT-vloer

Deurbeslag rechts of links?

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwe kozijnen?