Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Verdampen is beter dan roken

Het verdampen van rookwaren is eigenlijk stukken gezonder dan het te roken. Bij verdamping is geen sprake van verbranding. Hierdoor komt er in principe geen teer of rook in je longen. Bovendien smaakt verdampte rookwaar intenser en voel je minder snel het effect ervan. Als je besluit voor een zogenaamde vaporizer te gaan, kun je je in het begin het beste laten adviseren. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten vaporizers, in allerlei modellen, kleuren en met diverse mogelijkheden. Waar dien je op te letten?

Conductie-verhitting en convectie-verhitting

De kwaliteit van de damp die je inhaleert en hoe een verdamper verhit, is afhankelijk van de manier waarop een vaporizer de rookwaren verhit. Bij een convectie-verhitting wordt de rookwaar indirect verwarmd. De hars van de rookwaar smelt door de warme lucht. Hierdoor komt er een damp vrij die veel liefhebbers als zeer smakelijk bestempelen. Bij een conductie-verhitting wordt het materiaal verhit doordat het direct in contact staat met het warmte-element. Conductie is goedkoper dan het verhitten middels convectie. Bovendien kun je alsnog rook binnenkrijgen als er contact is met het verhittingselement. Tevens wordt de rookwaar niet altijd even gelijkmatig verhit, waardoor er kans is dat allerlei werkzame stofjes als het ware verloren gaan.

Kies je een draagbare vaporizer of een tafelmodel?

Naast de keuze voor de manier van verhitten, is het goed om je af te vragen welke soort verdamper je wilt aanschaffen. Een draagbare vaporizer is goedkoper dan een tafelmodel. Daarnaast heb je meer bewegingsvrijheid in huis, maar hebben draagbare modellen minder grip. Hierdoor kun je ze minder prettig vasthouden. Een draagbare verdamper is erg klein en kan daardoor heel heet worden. Vaak zelfs te heet om goed vast te houden. Een tafelmodel daarentegen zal vanwege de grootte niet snel heet worden. Vaak hebben deze modellen een digitale temperatuurregeling. Zo krijg je je apparaat op de juiste temperatuur wat je medicinale voorkeur betreft. Bovendien kun je een tafelmodel op allerlei manieren gebruiken. Zo zou je een ballon kunnen vullen met damp. Hieruit kun je trekjes nemen of een slang aansluiten. Dit geeft een vrij intense smaaksensatie.

https://www.vaposhop.nl/vaporizers/desktop-vaporizers/De-Verdamper/