Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Alles over de split airco

Wanneer het weer eens warm is buiten dan ken je het wel; de hitte is overal. Niet alleen buiten, maar ook binnen is de hitte te vinden. Het maakt eigenlijk niet eens meer uit of je binnen of buiten zit, het is overal even warm. Je bent het beu en besluit eens rond te gaan kijken voor een airco. Een airco die bij veel mensen in huis hangt is de split airco. Van dit model bestaat er een vaste airco, maar ook een mobiele. Het is maar net wat er bij jou past. Ben je benieuwd naar de split airco? Lees dan verder.

 

Wat is het?

De split airco is een airco die bestaat uit een buitenunit en een of zelfs meerdere binnenunits. Heb je meer binnenunits die gekoppeld worden aan een buitenunit? Dan heb je het over een multi split airco. Deze airco kan vaak ongeveer acht binnenunits aan een buitenunit koppelen. De binnenunits kunnen aan het plafond, de vloer of de wand worden bevestigd. De buitenunits kunnen geplaatst worden in de tuin of op een plat dak. Een buitenmuur is ook geschikt.

 

Bedienen

Een split airco kent als voordeel dat je deze bedient met een draadloze afstandsbediening. Je kan de luchtstroom op deze manier regelen en je stelt in hoeveel koude of warme lucht er moet circuleren. Je kan er ook voor kiezen om daarbij nog een thermostaat te plaatsen. Deze thermostaat biedt dezelfde functionaliteiten maar kan ook automatisch worden ingesteld zodat je steeds een comfortabele temperatuur in huis hebt.

 

Voordelen

Dan nog even de voordelen. De binnenunits zijn compact en dat is een groot voordeel. Je verliest dus minder binnenruimte en het ziet er ook nog eens prima uit. Daarnaast is de airco flexibel, je kan namelijk altijd nog meerdere units aansluiten, tot je op een maximaal van acht zit. De airco is bovendien erg stil, waardoor je deze niet hoort als je gaat slapen.

https://www.kieskeurig.nl/airco

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een hippe fotobooth?

Top 4 tips voor muurdecoratie

Zo haal jij zo snel mogelijk je auto theorie-examen