Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Hoe kun je bijkomen met een snelle stofwisseling?

In onze westerse samenleving draait het allemaal om afvallen, maar er is een kleine groep mensen die juist graag willen bijkomen. Deze mensen hebben een snelle stofwisseling en kunnen eten wat ze willen zonder aan te komen. Dit is heel fijn, maar als zij ziek worden komen deze mensen al snel in de problemen. Bijkomen is voor deze mensen niet gemakkelijk, en daarom deze blog.

Gevaren van ondergewicht

Mensen met ondergewicht kunnen het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een diëtist in Tilburg. Zonder diëtist in Tilburg lopen zij namelijk risico, zij hebben:

–          Een verzwakt immuunsysteem

–          Te weinig voedingsstoffen

–          Hun wonden helen trager

Focus op calorierijk voedsel

Dit is dus een beetje een no-brainer, want voedingsmiddelen met veel volume maar weinig calorieën kunnen kostbare ruimte in je buik innemen en het moeilijk maken om de voeding te krijgen die je nodig hebt.

In plaats daarvan wil je je concentreren op calorierijke voeding met minder water en vezels, en meer gezonde vetten of eiwitten.

Dit omvat voedingsmiddelen zoals volle zuivel, avocado, noten en zaden, saladedressing, toegevoegde olie, gedroogd fruit en smoothies. Natuurlijk hebben we nog steeds groenten en fruit nodig, maar zorg ervoor dat je ze eet in combinatie met veel noten, dressing, zetmeelrijke groenten en volle granen.

Eet kleinere maaltijden vaker op de dag

Het eten van kleinere en frequentere maaltijden biedt niet alleen meer mogelijkheden om calorieën binnen te krijgen, maar is ook iets gemakkelijker voor je spijsvertering en kan psychologisch minder overweldigend zijn. Probeer dus elke dag om de 2 tot 4 uur een portie te eten die je kunt verdragen, of streef naar 3 maaltijden en 2 tot 3 tussendoortjes per dag.

Sporten om bij te komen

Daag jouw lichaam voortdurend uit door de intensiteit van jouw oefeningen te verhogen zodra het lichaam zich heeft aangepast aan de huidige oefeningen. Je kunt de weerstand, het volume en de herhalingen verhogen of de rusttijd tussen de sets verminderen.

 

 

 

https://samen-sterk.com/dietist-tilburg/