Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Onderhoud zonnepanelen

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Toch is het verstandig om uw zonnepanelen regelmatig te laten controleren. Dit is erg verstandig zodat u hoge rendementen waarborgt. 

 

Kosten onderhoud zonnepanelen

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze in gebruik erg goedkoop zijn. De onderhoudskosten liggen namelijk erg laag. Dit komt omdat zonnepanelen erg weinig onderhoud nodig hebben en dat u een groot deel van het onderhoud ook zelf kunt doen. Toch is het verstandig om eens in het jaar een zonnepanelen specialist in te huren om uw zonnepanelen goed te laten reinigen en te inspecteren. De kosten hiervan liggen ongeveer tussen de €100,- en €150,-. Ook is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. 

 

Onderhoud van zonnepanelen is belangrijk!

Zoals hierboven ook al is verteld hebben zonnepanelen erg weinig onderhoud nodig. Het vuil wat op de zonnepanelen blijft liggen wordt namelijk vanzelf van uw zonnepanelen afgespoeld door regen en/of sneeuw. Toch is het erg belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te laten controleren op vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren en/of stof. Als dit vuil te lang blijft zitten kan dit namelijk zorgen voor een negatief effect op het rendement van uw zonnepanelen

 

Wanneer moet u uw zonnepanelen onderhouden? 

De beste periode om een zonnepanelen specialist in te huren voor een controle is aan het begin van de lente. De lente en de zomer zijn namelijk de maanden met de meeste zonuren. Het is dus erg gunstig als uw zonnepanelen in deze periode optimaal kunnen presteren doordat ze goed schoon zijn. 

 

Zelf uw zonnepanelen onderhouden?

Kiest u er toch voor om zelf uw zonnepanelen te onderhouden? Houdt hiervoor wel rekening met een aantal regels om te voorkomen dat u uw zonnepanelen stuk maakt of beschadigd. 

De zonnepanelen met een dunne vuilafstotende laag mogen absoluut niet gereinigd worden met reguliere zeep of allesreiniger. Dit kan ervoor zorgen dat de vuilafstotende laag wordt aangetast. Als u uw zonnepanelen zelf wilt reinigen is het erg belangrijk dat u een zeep gebruikt die hier speciaal voor is gemaakt! Natuurlijk kunt u de zonnepanelen ook reinigen met enkel lauw water en een zachte borstel. Maak je zonnepanelen nooit schoon met een schuurspons of een hogedrukspuit. Deze kunnen de zonnepanelen erg beschadigen. 

 

Homan Solar installeert zonnepanelen bij bedrijven en particulieren. Zo willen we bijdragen aan een steeds duurzamere omgeving. Daarvoor hebben we natuurlijk zelf ook zonnepanelen op ons pand maar we zorgen er ook voor dat we op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen van deze markt. Wilt u meer informatie over zonnepanelen bij u thuis of op de zaak? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden!