Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Soorten trouwjurken

Gefeliciteerd, je bent verloofd en je gaat binnenkort trouwen! Bij een perfecte bruiloft hoort de perfecte jurk. Alleen weet je niet zo goed wat voor jurk het beste bij je past. In deze blog vind je alles over de meest gedragen bruidsjurken.

1. A-line trouwjurk

A-line wil zeggen dat de jurk in de vorm van een letter ‘A’ heeft wanneer je er van voor tegen aan kijkt. Deze vorm wordt gecreëerd doordat de jurk een strakkere taille en bredere schouders accentueert. De silhouet van de jurk camoufleert bovendien de heupen. Een A-line jurk i een van de meest gekochte bruidsjurken en past bijna bij elk lichaam. Ben je op zoek naar goedkope trouwjurken? Zoek dan het internet goed af voor aanbiedingen. Goedkope trouwjurken zijn nauwelijks tot niet te vinden. Een touwjurk is zo duur omdat de meeste winst voor de bruidsjurk naar de winkel gaat. Eigenlijk is het gewoon een jurk.

2. Een mermaid trouwjurk

De naam van de jurk zegt het eigenlijk al. Met een mermaid jurk lijk je op een zeemeermin. Dit komt doordat de jurk nauw aangesloten is op het bovenlichaam, de heupen en de bovenbenen. Onderaan loopt de jurk net iets langer en wijder uit. Hierbij is het idee dat het onderste stuk van de jurk een vissenstaart representeert. Dit is wat de bruid op een echte zeemeermin laat lijken.

 

3. Baljurk

Een baljurk, ook wel een prinsessenjurk genoemd, is een jurk met een nauw zittend bovenstuk tot aan de taille. Vanuit de taille loopt de jurk wijder dat zorgt voor een formele uitstaling. Een baljurk heeft een klassieke silhouet die afkomstig is uit Europese koningshuizen en sprookjes.

 

4. Een Griekse trouwkurk

Inderdaad, die jurk die je in oud Romeinse of Griekse films ziet. Een kenmerkende eigenschap van een Griekse trouwjurk is dat de jurk een recht aflopende silhouet heeft vanaf de borst. De jurk werd in vroegere tijden en soms nu nog steeds met 2 gespen vast gehouden. De kwaliteit van de stof en de gespen werd beter naar mate je rijker werd.