Pass 4 Sure
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement bij ziekte

Outplacement bij ziekte is een manier om een persoon met een ziekte te helpen om zich te heroriënteren op de arbeidsmarkt. Veel mensen met een chronische ziekte hebben de neiging om zich af te zonderen van de samenleving in plaats van om actief te zoeken naar werk. Outplacement biedt mensen met een ziekte een kans om hun leven weer op het juiste spoor te krijgen.

Outplacement is een service die door bedrijven en organisaties wordt aangeboden om mensen met een ziekte te helpen met hun heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Het doel van outplacement is om mensen met een ziekte te helpen bij het vinden van een passende baan. Outplacement kan een veelvoud aan diensten bieden, zoals het ontwikkelen van cv’s, het zoeken naar geschikte vacatures, het verzorgen van sollicitatietrainingen en het bieden van advies over de beste manier om een baan te vinden.

Outplacement kan een zieke persoon helpen om zichzelf te heroriënteren en te werken aan een bevredigende carrière. Een goede outplacementdienst kan een persoon met een ziekte helpen bij het zoeken naar een passende baan, de juiste mensen te spreken en het verzamelen van informatie over relevante functies. Bovendien kan een goede outplacementdienst de persoon met een ziekte helpen bij het verbeteren van hun soft skills, zoals het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, het vergroten van hun zelfvertrouwen en het verbeteren van hun netwerk.

Outplacement bij ziekte is een krachtig hulpmiddel om mensen met een ziekte te helpen hun carrière opnieuw te beginnen. Door middel van outplacement kunnen mensen met een ziekte hun vermogens en vaardigheden gebruiken om de arbeidsmarkt te verkennen en te solliciteren naar een baan die bij hen past. Outplacement biedt een unieke kans om mensen met een ziekte te helpen hun carrière te heroriënteren, zodat ze kunnen doorgaan met het realiseren van hun professionele ambities.

Let op! Indien outplacement een zieke medewerker betreft met een vast arbeidscontract is outplacement alleen mogelijk wanneer er op korte termijn zicht is op volledig herstel ofwel een betermelding. Wanneer dit niet te verwachten valt, is er sprake van spoor 2 re-integratie.

https://outplacementverzekering.nl