Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Je domeinnaam verhuizen: wat je moet weten

Je domeinnaam verhuizen: wat je moet weten

Als het gaat om het runnen van een bedrijf online, is een van de belangrijkste dingen je domeinnaam. Het is in wezen hoe je verschijnt in de resultaten van zoekmachines en het is het eerste wat potentiële klanten zien als ze naar je bedrijf zoeken. Daarom wil je ervoor zorgen dat je domeinnaam goed verzorgd is. Dat betekent dat je moet weten hoe je hem zo nodig kunt verhuizen. Dit is wat je moet weten over het verhuizen van een domeinnaam.

 

De eerste stappen

Voordat je begint met het proces van het verhuizen van een domeinnaam, zijn er een paar stappen die je eerst moet nemen. De belangrijkste is om ervoor te zorgen dat alle gegevens van je oude registrar (het bedrijf waar je het domein hebt geregistreerd) actueel en juist zijn. Dit omvat contactgegevens, betalingsgegevens en andere details die het verhuisproces kunnen beïnvloeden. Je moet ook nagaan of er diensten of functies aan je oude registrar zijn verbonden die je niet wilt verliezen als je overstapt, zoals e-mailaccounts of hostingpakketten voor websites. Controleer of deze diensten nog steeds beschikbaar zijn bij uw nieuwe registrar voordat u doorgaat met de overdracht.

 

Je domeinnaam overdragen

Als alles in orde is, is het tijd om met de overdracht zelf te beginnen. Hiervoor moet u contact opnemen met uw oude en nieuwe registrar en hun bepaalde informatie verstrekken (zoals contactgegevens). Zij zorgen dan voor de overdracht, die meestal vijf dagen in beslag neemt. Zodra dit is voltooid, kunt u alles wat met uw domein te maken heeft beheren via de website/app van uw nieuwe registrar. Als je om wat voor reden dan ook besluit om niet door te gaan met de overdracht nadat je hem hebt gestart (bijvoorbeeld als er iets verandert bij een van je registrars), zorg er dan voor dat je hem onmiddellijk annuleert zodat er geen onnodige kosten worden gemaakt gedurende deze periode.

 

Ontdek de mogelijkheden!

Het verhuizen van een domeinnaam lijkt misschien een intimiderend proces, maar dat hoeft het niet te zijn! Met een goede planning en voorbereiding kan de een domeinnaam verhuizen snel en zonder grote problemen worden uitgevoerd. Zorg er gewoon voor dat al je contact- en betalingsgegevens up-to-date zijn voordat je met de overdracht begint, zodat alles soepel verloopt! 

https://www.oxilion.nl