Pass 4 Sure
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe gaan de DISC karakters om met broer en zus dag ?

 

Vandaag is het Nationale Broer & Zus dag. Al laten weten hoeveel hij/zij voor jou betekend? Altijd heel interessant om te zien hoe verschillend je kan zijn van je broer en/of zus maar dat kan communicatie valkuilen hebben…

 

D-Disc stijl

 

Laat ook eens wat van je horen. Voor jouw gevoel is het misschien wat ’te emo gedoe’ en je weet dat je door het vuur gaat voor hem/haar, maar het kan geen kwaad. Een hele kleine (van jou vermoedelijk onverwachte) geste kan al heel veel betekenen.

 

I-stijl Disc stijl

 

Best lang geleden dat je voor het laatst contact hebt gehad met je broer/zus? Hier zit absoluut geen kwaad bij maar de tijd vliegt voorbij. Dus een prima gelegenheid om vandaag – doe het nu meteen – even wat van je te laten horen.

 

S-stijl Disc

 

 De familierelaties zijn voor deze stijl als heel vanzelfsprekend. Waarschijnlijk ben jij ook (altijd) de initiatiefnemer hierin. Maar weet dus, als je de andere stijlen leest, dat ze van je houden ook al laten ze wat weinig van zich horen. Por ze maar wat vandaag 😉

 

C-stijl disc

 

Ik heb vorige keer gebeld, nu is het jou beurt… is een valkuiltje voor de C-stijl. Regels zijn belangrijk maar het blijven je broer en of zus hè. Misschien vandaag een goede dag om ze eens even te stangen met deze eigenschap. Hey, ik heb nog niets van je gehoord vandaag…

 

Welk inzicht geeft een DISC profiel?

 

Een persoonlijk DISC profiel geeft mooie inzichten, zoals: Wat is je natuurlijke manier van doen? Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten?

 

DISC training voor teams, waarom?

 

Waarom je een DISC training voor je team organiseren? Naast dat je met een DISC training inzicht geeft in elkaars kwaliteiten kan een DISC training voor een team ook direct leiden tot verbetering in de samenwerking. Hoe dit werkt? Een thema tijdens een disc training zou kunnen zijn Feedback geven en ontvangen. Als je Feedback geven en ontvangen toevoegt aan een DISC team training dan weet je zeker dat je direct praktische voordelen haalt uit de training waarin je investeert.

 

Training feedback geven en ontvangen om elkaar te helpen

 

Wil je als team vooruit en je verder ontwikkelen, dan is elkaar aanspreken om te helpen een cruciale factor. Want, zonder af en toe eens een klare blik op de zaak helpt enorm in hoe je jezelf ontwikkeld. Om dit te realiseten is training feedback geven en ontvangen voor je team of afdeling slim. Met de onderliggende disc profielen maak je bovendien meteen de vertaalslag naar de persoonlijkheid van de mensen, zodat iedereen zijn groeipotentieel ook optimaal benut.

 

https://style-by-yvs.nl/