Pass 4 Sure
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zelf een tegoedbon maken: hoe doe je dat?

Zelf een tegoedbon maken: hoe doe je dat?

Zelf een waardebon maken in Word is niet zo moeilijk als dat het lijkt. Het wordt veel gedaan door kleine ondernemers die hun klanten willen voorzien van een waardebon. Vaak wordt het ter promotie gedaan, maar het kan ook als cadeau worden weggegeven. Als je niet honderden bonnen per dag verkoopt, kan je dit namelijk het beste in eigen hand houden. In Word zijn er al een aantal sjablonen die je hiervoor kunt gebruiken. Ook worden er sjablonen gedeeld op diverse gratis websites. Het is ook leuk om voor vader of moederdag te maken. Je wil je ouders dan een origineel cadeau doen en dan is zo’n waardebon toch erg leuk. Veelal wordt dit dan gedaan in de vorm van een x aantal knuffels tegoed of ik maai zo vaak het gras. Je kunt in principe eindeloos variëren hiermee,

Een aantal tips om een tegoedbon te maken

Op het internet zijn er verschillende templates beschikbaar die je kunt gebruiken voor het maken van een tegoedbon. De opzet is dan alvast gedaan en eventueel kun je dan de afbeeldingen en kleuren aanpassen. In de meeste gevallen is er ook een tekstvak aan toegevoegd. Hier kun je dan invullen wat je graag weg wil geven. Bij een bakker kan dit 3 broden zijn, maar je kunt hem ook voor een dierbare maken in andere vormen. Vandaag de dag zijn er zelfs apps waarmee je dit kunt doen. Zo kun je ze bijvoorbeeld digitaal delen via E-mail, social media of Whatsapp. Het grootste voordeel is toch wel dat je je eigen creativiteit hierin kwijt kan. Daarnaast kost het ook niet veel want je kunt het zelf uitprinten. Als je geen printer in huis hebt dan kun je vaak al een kleurenprint laten doen bij een copyshop voor €0,15.

Wat zijn de voordelen?

Het hoeft niet altijd veel te kosten om een leuke tegoedbon cadeau te doen. Als je echt niet weet wat je voor iemand moet halen is dit de oplossing. Je kunt dan bijvoorbeeld erop zetten een gratis avondje stappen of lekker shoppen in een bepaalde stad. Door hem zelf te maken zit een ander ook niet aan een deadline verbonden. De cadeaubonnen die je in de winkels koopt moeten vaak in een keer besteed worden en dan ook nog binnen 1 a 2 jaar. Als je er zelf eentje maakt dan is deze onbeperkt houdbaar en kan degene die de cadeaubon ontvangt zelf een tijdstip kiezen. Ook hoef je niet de deur uit om deze cadeaubon te halen en kun je lekker vanuit huis je eigen design ontwerpen.

De tegoedbon afdrukken

Je kunt de tegoedbon met een goede kleurenprinter afdrukken. Je moet goed opletten dat deze wel gereinigd is en niet te lang stil staat. Als je hem niet vaak gebruikt kan de printer strepen of vlekken geven. De meeste printers hebben een softwareprogramma waarmee je hem kunt reinigen en uitlijnen. Je hoeft jezelf dan geen zorgen te maken over het eindresultaat.