Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Alles over de lion’s main paddenstoel

De lion’s mane paddenstoel groeit op de stammen van dode hardhout bomen zoals eiken. Het wordt al heel lang als medicijn gebruikt. Het is mogelijk dat de lion’s mane paddenstoel de zenuwen kan helpen groeien en effectiever te laten functioneren. Daarnaast kan het schade aan de zenuwen voorkomen en lijkt het te helpen bij het behoud van een gezonde maagwand. De lion’s mane paddenstoel wordt gebruikt als een behandeling voor de ziekte van Alzheimer, dementie, maagproblemen en een breed scala aan andere aandoeningen. Er is echter onvoldoende bewijs om dit gebruik vanuit wetenschappelijk oogpunt te ondersteunen.

Voordelen van het eten van lion’s mane

Het immuunsysteem kan worden versterkt door het eten van lion’s mane paddenstoelen. Dit komt omdat het ontsteking en oxidatie af kan remmen. Het kan ook de hoeveelheid activiteit verhogen die wordt geproduceerd door het intestinale immuunsysteem. Bovendien bevordert een eiwit in mane paddenstoelen de groei van een gezonde darmflora, wat op zijn beurt helpt om het immuunsysteem te stimuleren. Er zijn ook aanwijzingen dat extracten van lion’s mane paddenstoelen kunnen helpen bij de behandeling van angst en depressie. Mensen met een depressie die Lion’s mane paddenstoel extract aten, hadden minder depressief gedrag en bloedmarkers die minder depressie vertoonden. Dit komt omdat het extract ontstekingen vermindert. Ten slotte kunnen lion’s mane paddenstoelen de spijsvertering bevorderen door ontstekingen te verminderen. Dit kan nuttig zijn voor mensen met inflammatoire darmaandoeningen. De paddenstoel kan er ook voor zorgen dat het immuunsysteem beter werkt en goede bacteriën in de darm helpt groeien.

Mogelijke bijwerkingen

Het meeste bewijs dat lion’s mane paddenstoel bijwerkingen veroorzaken bij gezonde mensen komt uit anekdotes. Een veel voorkomende vraag over mogelijke bijwerkingen is of lion’s mane paddenstoelen je hoofdpijn kunnen bezorgen. Mensen die gevoelig zijn voor paddenstoelen krijgen helemaal geen hoofdpijn, ook niet als ze veel paddenstoelen nemen. Hoewel er onvoldoende informatie is over de bijwerkingen van lion’s mane, zijn er geen beweringen dat hoofdpijn of migraine daar een van is. Sommige mensen zeggen zelfs dat lion’s mane kan worden gebruikt om migraine te verlichten. De enige bijwerkingen die zijn gemeld, zijn moeite met ademhalen en huiduitslag, maar in beide gevallen werden de mensen zonder veel problemen beter. Het wordt aangenomen dat deze bijwerkingen worden veroorzaakt door allergieën voor paddenstoelen. Afgezien daarvan zeggen sommige mannen dat lion’s mane paddenstoelen ervoor zorgen dat ze hun libido verliezen. Het goede nieuws is dat als je eenmaal stopt met het innemen van lion’s mane, de meeste bijwerkingen verdwijnen.