Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

IPL vs Laser behandeling – de verschillen

IPL (Intense Pulsed Light) vs laserbehandeling zijn beide technologieën die gebruikt worden voor huidverbetering en haarverwijdering. Het belangrijkste verschil is de golflengte van het licht dat gebruikt wordt. IPL gebruikt een breed spectrum van golflengten, terwijl laserbehandeling een specifieke golflengte gebruikt. Dit betekent dat IPL meer geschikt is voor huidverbetering, zoals het verminderen van pigmentatie en roodheid, terwijl laserbehandeling meer geschikt is voor haarverwijdering omdat de laser de haarfollikel specifiek kan targeten.

Vergoeding voor acne behandeling

In Nederland, acne behandelingen worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar als de behandeling wordt uitgevoerd door een huidarts of een dermatoloog. De vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het specifieke behandelplan. In sommige gevallen kan een verwijzing van een huisarts vereist zijn. Het is belangrijk om de vergoeding te controleren met de verzekeraar voordat de behandeling begint. Houd er wel rekening mee dat sommige behandelingen die worden aangeboden door esthetische klinieken of schoonheidsspecialisten niet worden vergoed door de verzekeraar.

In het algemeen, acne behandelingen die worden uitgevoerd door een huidarts of dermatoloog, zoals topische medicatie, orale medicatie, chemische peeling, en fotodynamische therapie worden vaak vergoed. Terwijl behandelingen zoals cosmetische injectables, microdermabrasie en laserbehandelingen vaak niet worden vergoed, behalve in uitzonderlijke gevallen.

Je huid verbeteren? Lees dan deze 7 tips!

Er zijn verschillende manieren waarop je je huid kunt verbeteren, afhankelijk van je specifieke huidproblemen. Hieronder staan 7 algemene tips:

 • Reinig je huid regelmatig met een milde, niet-irriterende reiniger.
 • Gebruik een gezichtscrème die is aangepast aan je huidtype. Crèmes met vitamine C, retinol en hyaluronzuur kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Bescherm je huid tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF.
 • Probeer stress te verminderen, omdat stress kan leiden tot huidproblemen zoals acne.
 • Eet een gezonde en gevarieerde dieet en drink voldoende water om je huid te hydrateren.
 • Vermijd het roken en het drinken van te veel alcohol, omdat dit de huid kan uitdrogen en de verschijning van rimpels kan veroorzaken.
 • Overleg met een huidarts of dermatoloog als je specifieke huidproblemen hebt, zoals acne, rosacea of eczeem, om een behandelplan op maat te ontwikkelen.

Houd er rekening mee dat het verbeteren van de huid niet overnacht gebeurd, en dat het tijd kost. Het is belangrijk om vol te houden met een gezonde huidverzorgingsroutine en geduld te hebben.

Veilig je pigmentvlekken laseren bij BodySilk Enschede

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om pigmentvlekken veilig te laten verwijderen met een laser:

 • Zoek professionele hulp: Pigmentvlekken behandelen met een laser moet worden gedaan door een gekwalificeerde huidarts of dermatoloog die ervaring heeft met laserbehandelingen.
 • Bespreek je medische geschiedenis en huidtype: Zorg ervoor dat je medische geschiedenis en huidtype worden besproken met de behandelende arts voordat de behandeling begint. Sommige huidtypes, zoals donkere huid, kunnen een grotere kans hebben op complicaties.
 • Test patch: Voordat de laserbehandeling plaatsvindt, wordt vaak een kleine patchtest gedaan om ervoor te zorgen dat de laser veilig en geschikt is voor uw huid.
 • Gebruik van de juiste laser: Er zijn verschillende soorten lasers die gebruikt kunnen worden voor pigmentvlekken, zoals Q-switched lasers, en het is belangrijk om te zorgen dat de juiste laser voor jouw huidtype wordt gebruikt
 • Bescherming van de ogen: Tijdens de behandeling zal de huidarts of dermatoloog de ogen beschermen met speciale brillen of klepjes.
 • Volg de nazorg instructies: Na de behandeling zal de huidarts of dermatoloog u vertellen hoe u uw huid moet verzorgen om complicaties te voorkomen.

Bij BodySilk Laserclinic Enschede werken erkende huidtherapeuten die bekwaam en gediplomeerd zijn om specifieke laserbehandelingen te geven die kunnen bijdragen aan het sterk verminderen van pigmentvlekken zoals een zwangerschapsmasker. Houd er rekening mee dat laserbehandelingen kunnen leiden tot bijwerkingen zoals roodheid, zwelling en verkleuring van de huid. Dit is normaal en moet verdwijnen binnen enkele dagen. Als de bijwerkingen blijven bestaan of erger worden, is het belangrijk om contact op te nemen met de behandelende arts.

https://www.bodysilk.nl/