Pass 4 Sure
Image default
Woningen

Verschillende mooie lampen voor in je huis

Lampen in huis zijn niet alleen erg praktisch, ze bepalen ook hoe gezellig het is. Daarom is het erg belangrijk om de goede soort lampen uit te kiezen. Maar welke opties zijn er? In dit artikel vertellen we je over booglampen en andere soort verlichting. 

Tafellampen

Een tafellamp is een klein lampje die je bijvoorbeeld op je nachtkastje kan zetten. Ook worden ze gebruikt om de eettafel te verlichten of als decoratie. Tafellampen zijn door hun grootte erg geschikt om in kleine hoekjes te zetten. Hierdoor zorg je ervoor dat ook de donkere plekjes van je huis worden verlicht. Een tafellamp zwart past goed bij een industrieel interieur. Daarnaast zijn er nog vele andere kleuren en vormen om uit te kiezen. 

Vloerlampen

Een vloerlamp is een lamp die op de grond staat. Kenmerkend aan dit type lamp is dat hij vaak wat groter is. Hierdoor geeft het ook een veel bredere lichtbundel. Daarom is hij erg geschikt om in grote kamers te gebruiken. Een voorbeeld van een vloerlamp is een booglamp. Deze lamp staat in een boog, waardoor je hem makkelijk ergens overheen kan hangen. 

Hanglampen

Een hanglamp wordt vaak aan een plafond bevestigd. Hierdoor is het erg makkelijk om de hanglamp ergens overheen te hangen, bijvoorbeeld over de eettafel. Doordat de lamp aan het plafond bevestigd is, kan hij vanaf boven een groot gebied verlichten. Hanglampen worden het meest gebruikt in de eet- en woonkamer. 

Spotjes

Spotjes zijn kleine lampen die vaak worden bevestigd aan het plafond. Het is echter ook mogelijk om ze aan de muur te hangen of in de grond te plaatsen. Spotjes kunnen heel gericht licht geven, dit betekent dat je ze heel goed kan gebruiken om accenten te leggen op bepaalde objecten. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat een schilderij eruit springt. Daarnaast worden spotjes vaak gebruikt in de keuken of badkamer, dit komt doordat ze meestal waterdicht zijn. 

Led-lampjes

Een LED-lamp is zeer energiezuinig en gaat ook voor langere tijd mee. Daarnaast geven ze erg weinig warmte af, waardoor brandgevaar afneemt. LED-lampjes kunnen ook nog eens verschillende kleuren licht afgeven, waardoor ze meer sfeer creëeren in je huis. 

Lampentotaal.nl

Heb je een nieuwe lamp nodig? Kijk dan snel op lampentotaal.nl! Zij bieden namelijk een breed assortiment aan lampen. Daarnaast geven ze ook deskundig advies over welke lamp je moet kiezen en hoe je deze kan installeren.