Pass 4 Sure
Image default
Meubels

Verschillende vormen van houten eettafels

Houten eettafels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de interieurwinkels. Naast de uitstraling en warmte die houten eettafels bieden komt dit ook door de vele mogelijkheden die deze tafels hebben. Zo kun je vaak het tafelblad en de tafelpoot met elkaar combineren. Hierbij kun je kiezen uit allerlei soorten hout. Dit zorgt ervoor dat je een unieke tafel op maat kunt samenstellen. Voor zowel tafelbladen als tafelpoten zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekige eettafel met spinpoot of een ovale eettafel met een lange U-poot.

Rechthoekig of vierkant blad

Een rechthoekige of vierkante tafel op maat heeft veel voordelen. Tafels met dit soort tafelbladen hebben praktische afmetingen die op veel plaatsen in een neergezet kunnen worden. Daarnaast kunnen er veel mensen aan een tafel zitten met rechte zijden. Dit is ideaal als je een groot gezin hebt of vaak aan tafel zit met gezelschap. Een nadeel kan zijn dat de scherpe tafelrand gevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen. Dit nadeel heeft een ronde eettafel niet. Tafelpoten die vaak worden gecombineerd met rechthoekige of vierkante eettafels zijn U-poten en X-poten.

Rond of ovaal blad

Zit je niet dagelijks aan tafel, maar ben je wel op zoek naar een knusse eettafel die niet te veel ruimte in neemt? Dan kun je kiezen voor een ronde of ovale eettafel. Het is de perfecte eettafel om af en toe gezellig met vrienden of familie aan te zitten omdat je elkaar gemakkelijk kunt aankijken. Dit is een voordeel ten opzichte van een rechthoekige of vierkante tafel waarbij dit minder goed mogelijk is. Een nadeel van een ronde eettafel kan zijn dat het niet eenvoudig is om hem aan de kant te zetten, aangezien hij niet gemakkelijk in de hoeken van een kamer past. Een soort tafelpoot die goed staat bij een ronde of ovale eettafel is een matrixpoot, 

Advies van een specialist

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van op maat gemaakte eettafels. Daarnaast is het niet altijd gemakkelijk om te visualiseren hoe een eettafel zal staan in jouw woonkamer. Daarnaast kan het natuurlijk lastig zijn om het juiste tafelblad met de geschikte tafelpoot te combineren. Nijhuis Meubels is gespecialiseerd in verschillende vormen van eiken houten eettafels die op maat kunnen worden gemaakt. Ben je momenteel op zoek naar een eiken houten tafel en heb je specifieke wensen over de vorm en uitstraling? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Laat je adviseren door Nijhuis Meubels.