Pass 4 Sure
Image default
Mode en Kleding

3 tips om het beste uit je kledingkast te halen

Ken je dat moment wanneer je een kledingkast vol met kleren hebt, maar toch zegt “ik heb niets om aan te doen”? Dit is heel erg herkenbaar. Vaak gebeurt dit wanneer mensen kleding kopen omdat het mooi is, maar er niet bij stil staan dat ze het met de rest van hun kast moeten kunnen combineren. Zo kunnen ze een mooi paar schoenen bij Tamaris kopen om vervolgens geen goede outfit ervoor te hebben. Dat is ontzettend zonde. Hieronder volgen een aantal tips om dit tegen te gaan.

Basis items

Een super handige manier om nooit zonder kleren te zitten is om basis items te kopen. Dit zijn kledingstukken zoals een simpel wit T-shirt die je eigenlijk overal bij aan kunt doen. Hierdoor voorkom je dat je bepaalde items niet aan kunt doen doordat ze bijvoorbeeld met elkaar vloeken. Je kunt ze makkelijk combineren met een basis item en zo zul je er altijd goed uit zien. Zo kun je prachtige heren schoenen kopen bij Floris van Bommel om deze vervolgens bij je formele outfits én je werk outfits aan te kunnen doen. Basis items zijn onmisbaar in je kledingkast. 

Experimenteren

Hoe vaak heb je dat je een leuk shirtje of broek koopt en hem vervolgens nooit aan doet? Misschien niet omdat het nergens bij past, maar omdat je hem niet aan durft. Het is tijd om juist die kleren aan te doen. Combineer het met simpele kleding of juist opvallende kleding. Doe er accessoires bij aan. Maak er een mooie outfit van en durf hem aan te doen. Experimenteren met dit soort kledingstukken zorgt ervoor dat je je smaak vindt en kunt blijven ontwikkelen. Ook is het goed om af en toe iets te dragen dat buiten je comfortzone valt. Als je het daarna nog steeds niets vindt, kun je hem doorverkopen of weggeven. Het is zonde om kledingstukken in je kast te laten en nooit aan te doen.

Ken je stijl

Het allerbelangrijkste is dat je je stijl kent. Zo voorkom je dat je items koopt die je nooit draagt. Bovendien zorg je er zo voor dat de kledingstukken die je koopt, bij elkaar staan als volledige outfit. Sommige mensen houden van simpele kleding terwijl andere juist opvallende kleding dragen. Dit heeft met je smaak en persoonlijkheid te maken. Daarom is het belangrijk om kleding te dragen waar jij je comfortabel bij voelt. Het maakt niet uit of het trending is, of dat iemand zegt dat het niet mooi is, het gaat erom wat jij ervan vindt en hoe je je erbij voelt.