Pass 4 Sure
Image default
Mode en Kleding

Verschillende kledingstijlen combineren

Verschillende kledingstijlen combineren

Het combineren van verschillende kledingstijlen kan een leuke manier zijn om een unieke look te creëren en je persoonlijkheid te laten uiten. Hier zijn een paar tips om te overwegen bij het combineren van kledingstukken van Elias Rumelis bijvoorbeeld:

 

  • Mix formele en informele kledingstukken. Je kunt bijvoorbeeld een formeel colbert dragen met een casual T-shirt of een informele spijkerbroek met een formeel overhemd.

 

  • Combineer verschillende materialen en texturen. Denk aan het combineren van zijde met denim, leer met katoen of wol met kant.

 

  • Experimenteer met kleuren. Bijvoorbeeld door een helder kleurrijk kledingstuk te combineren met neutrale kleuren.

 

  • Combineer verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een vintage jurk combineren met moderne schoenen, of een street style jas met een klassieke broek.

 

  • Gebruik accessoires om de look af te maken. Bijvoorbeeld een statement-ketting, een hoed of een paar opvallende schoenen.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet per se hoeft te volgen wat de laatste mode is, maar dat je je eigen stijl moet ontwikkelen. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende kledingstijlen en te zien wat bij je past.

 

Welke kledingstijl past bij je?

Er zijn een paar manieren om te bepalen welke kledingstijl het beste bij je past:

 

  • Probeer verschillende stijlen uit. Experimenteer met verschillende soorten kleding en kijk welke stijl je het meest comfortabel en zelfverzekerd maakt.

 

  • Bekijk je garderobe. Welke kledingstukken draag je het vaakst? Welke items voel je je het meest op je gemak in? Dit kan je een indicatie geven van welke stijl het beste bij je past.

 

  • Bedenk wat je belangrijk vindt. Ben je bijvoorbeeld iemand die comfort belangrijk vindt of ben je iemand die van opvallende kleding houdt?

 

  • Kijk naar je persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld een rustige of juist een uitbundige persoon? Dit kan invloed hebben op welke kledingstijl het beste bij je past.

 

  • Bekijk wat andere mensen dragen. Kijk naar mensen die een stijl hebben waar je van houdt en probeer te bepalen welke elementen van hun stijl jij wilt overnemen.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen “juiste” of “verkeerde” kledingstijl is en dat iedereen zijn eigen unieke stijl moet ontwikkelen. Je hoeft je niet vast te leggen aan één specifieke stijl, maar kunt ook experimenteren met verschillende stijlen en ontdekken wat het beste bij je past.

 

Combinatie casual en chique steeds populairder

Waar het tot enkele jaren geleden vaak nog een no-go was om op sneakers naar je werk toe te gaan als je een kantoorbaan had, is dit vandaag de dag allang niet meer zo. De combinatie van casual en chique is namelijk heel normaal. Sterker nog, vooral bij jongeren is dit een gouden combinatie. Wat je ziet, is dat er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een stijlvolle jeans van Rino & Pelle gecombineerd met een nette, maar toch basic sweater. Wel is het belangrijk dat je je aan een paar regels houdt. Zo is het dragen van een hoodie niet altijd gewenst en dienen je sneakers netjes schoon te zijn. Ook een broek met gaten is niet helemaal wat er wordt bedoeld met deze combi. Het kunnen we het uitleggen als bijvoorbeeld een paar nette sneakers met een jeans en overhemd.