Pass 4 Sure
Image default
Eten en drinken

Nieuwe keuken? 3 tips bij aankoop van je nieuwe keuken!

Een nieuwe keuken kopen kost een hoop tijd, geld en moeite. Zo moet je naar de keukenwinkel gaan, de keuken laten intekenen, de materialen en apparaten kiezen en de keuken nog laten plaatsen. Hierom is het belangrijk voor de aankoop van je keuken goed na te denken over wat je wil, vandaar onze 3 tips om jou op weg te helpen!

Ga voorbereid de aankoop in
Voordat je gaat kijken voor een nieuwe keuken is het belangrijk een paar dingengoed voor te bereiden. Zo kun je het beste van te voren je budget voor de keuken bepalen zodat je hier niet ver overheen gaat. Daarnaast is het belangrijk de plek waar de keuken moet komen goed op te meten zodat de keuken perfect past. Stel daarbij ook een wensenlijst samen zodat je precies weet wat je wil in je nieuwe keuken. Denk hierbij ook na over belangrijke en minder belangrijke dingen, niet alles zal altijd mogelijk zijn met de ruimte of het budget.

Neem altijd een offerte mee en vergelijk deze
De ene keukenwinkel is de andere niet, daarom is het altijd belangrijk een offerte te vragen voor de keuken en vervolgens dit ook te doen bij andere keukenwinkels. Het kan zomaar zijn dat de ene keukenwinkel een stuk goedkoper is dan de andere en jij daardoor honderden euro’s bespaart. Probeer daarbij ook altijd te onderhandelen over de prijs, vaak is hier namelijk nog genoeg ruimte voor.

Keukens binnen een klein budget
Wanneer je een klein budget hebt is het vaak lastig een hele keuken op maat te laten maken. Je kunt in dit geval kiezen voor een standaard keuken, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld goedkopere apparatuur. Zo kun je een kokend water kraan of een normale kraan nemen. Dit kan aanzienlijk schelen op de eindprijs van de offerte, daarom dien je ook de inbouw apparatuur goed te vergelijken. Wil je toch de luxere apparaten maar is het budget er niet? Overweeg dan om eventueel een deel zelf aan te schaffen, een kokend water kraan kan je bijvoorbeeld ook later nog zelf plaatsen. Meer informatie hierover? Klik dan hier.