Pass 4 Sure
Image default
Hobby en vrije tijd

Meedoen met een Percussie workshop

Een percussie workshop is een interactieve leeromgeving waar deelnemers kunnen leren over verschillende ritmes en instrumenten. De workshops variëren van beginners tot gevorderden, afhankelijk van het niveau dat door de docent wordt aangeboden. Er wordt meestal gebruik gemaakt van voorbeeldmateriaal dat inclusief notatie op papier of digitaal wordt geleverd om de theorie te verduidelijken en praktische oefeningen te vernemen. Vaak zijn er demonstraties van verschillende stijlen en technieken, waaronder djembe, conga’s, shakers, cowbells en andere percussie-instrumenten. Aan het einde van de workshop leren deelnemers hoe ze hun eigen ritmes kunnen creëren met behulp van de instrumenten die tijdens de workshop worden gebruikt.

Meedoen met een Percussie workshop

Meestal is het deelnemen aan een percussie workshop vrij gemakkelijk. De meeste workshops worden gegeven in lokale muziekwinkels of op locaties zoals scholen, universiteiten en community centers. Er zijn ook verschillende websites waar je online workshops kunt vinden. Om deel te nemen aan een percussie workshop heb je alleen basiskennis van ritme nodig, samen met wat enthousiasme om te leren!

Een Percussie workshop volgen met het team

Een percussie workshop is een leuke manier om als team samen te werken en creatief bezig te zijn. Het kan de energie binnen het team vergroten, teamwork vaardigheden versterken en uw medewerkers helpen om meer samenhangendheid te voelen.

In een Percussie Workshop wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten percussie instrumentarium zoals djembés, conga’s, shakers en andere slaginstrument op basis van ritme patronen die door middel van improvisatie ontwikkeld worden. Deelnemers leren hoe ze samen kunnen werken om een muzikaal stuk te creëren dat allemaal uniek is en ook nog eens veel plezier brengt.