Pass 4 Sure
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat heb je nodig voor een optimale gaming setup?

Ben je een fanatieke gamer, en wil je samen met vrienden lol hebben of bepaalde prestaties leveren? Dan zal je een mooie en optimale gaming set up nodig hebben. Je zal veel uren achter deze setup zitten dus dan is het wel zo handig om dit zo goed mogelijk in te richten. Wat heb je nodig? Wat gaat het kosten? Dit zijn vragen die verder worden besproken in deze blog.

Platform

Het eerste dat je moet beslissen is op welk platform je wilt gaan spelen. Veel games zijn het beste te spelen op een pc, maar andere games, zoals FIFA zijn weer beter te spelen op een Playstation of Xbox. Over het algemeen lijkt het beste om een goede gaming PC te kopen waar je een controller aan kan verbinden. Zo kan je elke game goed spelen. Computers zijn daarbij ook makkelijk om te gebruiken als je een streamer of youtuber wilt worden.

Monitor

De monitor is natuurlijk erg belangrijk voor het gamen. Zonder goed scherm kan je niet de game goed ervaren en kan je ook niet optimaal presteren. Het handigste is om bij bepaalde partijen te kijken naar gaming schermen. Deze schermen zijn expliciet bedoeld voor gamen en bieden je ook de mogelijkheid om allemaal apparaten te verbinden.

Game stoel

Een goede gamestoel wordt vaak nog vergeten door de gamers. De console, de game en het beeldscherm zijn vaak het belangrijkste, en de stoel krijgt minder aandacht. Dit is eigenlijk raar, want je maakt veel uren op deze stoel. Dan is het wel zo fijn dat deze stoel goed en fijn zit. Een gamestoel moet verder ook voorkomen dat er bepaalde gezondheidsproblemen, zoals rug of nekproblemen, zich voordoen. De zogenaamde gaming bochel is een zeer bekend probleem. Dit komt door gamers die veel voorovergebogen gamen en op deze manier hun houding veranderen en daar later last van kunnen krijgen. Een goede gaming stoel moet dit voorkomen. Er zijn tegenwoordig hele mooie stoelen te krijgen waar je uren lang goed op kan zitten.

Game bureau

Naast de gaming stoel is het ook handig om een goed game bureau aan te schaffen. Een goed game bureau moet namelijk alle apparaten kunnen dragen en ook genoeg ruimte en opslagruimte creëren om opgeruimd en zonder last te kunnen gamen. Een gamebureau heeft vaak verschillende eigenschappen die voor comfort en gemak moeten zorgen. Denk aan speciale plekken voor controllers of een plek waar het beeldscherm hoger kan staan. Er zijn ook voor wat meer sfeer game bureaus te krijgen met een led strip waar je verschillende kleuren op kunt laten weergeven. Verder zijn er ook zogenaamde kabelgoten die ervoor zorgen dat de bedrading van de apparatuur mooi afgewerkt zijn.

Geluid

Als laatste en niet onbelangrijk is het geluid. Het geluid kan je laten lopen door het beeldscherm, maar over het algemeen is dat niet optimaal. Je kan er voor kiezen om een mooie geluidsinstallatie te kopen. Dit is erg mooi, maar zal ook veel ruimte in beslag nemen. Het beste is om een mooie headset aan te schaffen. Een headset zorgt ervoor dat je het gaming geluid goed kan horen en dat je daarbij ook makkelijk kan praten met vrienden of andere mensen online.