Pass 4 Sure
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn horoscopen?

Horoscopen en Dierenriemtekens zijn al sinds het ontstaan van de oude beschavingen een manier om toekomstvoorspellingen in kaart te brengen. Horoscopen zijn astrologische kaarten of diagrammen die de positie van de Zon, de Maan en de planeten op een bepaald moment weergeven. Horoscopen kijken ook naar de posities van de astrologische aspecten en gevoelige hoeken op een bepaald moment.

Horoscoop” is afgeleid van het Griekse woord “ora”, dat “tijd” of “waarnemer” betekent. Een astrologische voorspelling is dus een middel om iemands toekomst en specifieke persoonlijkheidskenmerken te voorspellen.

Horoscopen vs. Dierenriemtekens

Eenvoudig gezegd verwijzen Dierenriemtekens naar de kosmische posities van de sterren op het moment van je geboorte, terwijl Horoscopen verwijzen naar voorspellingen.

Dierenriem

In de astrologie onthullen de lijnen of hoeken van de sterren, planeten en zonnen fragmenten van iemands persoonlijkheid. De baan van de aarde van 360 graden, verdeeld in twaalf gelijke delen van 30 graden, vormt de twaalf dierenriemtekens. Elke planeet heeft een Zodiak teken; indien goed onderzocht, kan elke persoon zijn eigen volledige geboortehoroscoop achterhalen.

Horoscoop

Wanneer mensen naar horoscopen verwijzen, hebben ze het over een voorspelling, een planetair diagram van een bepaalde tijd. Horaire astrologie maakt een horoscoop van de planeten en sterren op een specifiek tijdstip. Een horoscoop gebruikt dan deze informatie en voegt betekenis toe aan deze daghoroscoop door er de persoonlijke eigenschappen of motivaties van de persoon aan toe te voegen.

Het ingewikkelde aan horoscopen is dat ze snel onderhevig kunnen zijn aan menselijke fouten.

Zo, veronderstel je zich niet bewust was van het verschil tussen Zodiac tekens of Horoscopen. In dat geval, hebt je waarschijnlijk meer van een begrip na het lezen van dit artikel. Jammer genoeg negeren mensen met een wetenschappelijke achtergrond vaak horoscopen, omdat er vaak geen tastbaar bewijs is om te suggereren dat één van hen correct is. De enige manier waarop men het gelijk kan bewijzen is de voorspelling af te wachten en te zien of het overgaat. Een ander aspect dat de geloofwaardigheid van horoscopen kan aantasten voor hen die ze niet beoefenen, is dat het subjectieve voorspellingen zijn en gemakkelijk verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd. Nochtans, houdt dit hen niet tegen die houden van lezing in de fijnere details die de rest van ons leven kunnen beïnvloeden.