Pass 4 Sure
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak en houd je jouw auto winterproof?

Wanneer de winter nadert, worden de dagen korter de temperaturen dalen en het tijd is voor dikke truien. Daarnaast het ook van belang voor jouw auto om jouw auto voor te bereiden op en het aanpassen aan het koudere weer. Om ervoor te zorgen dat je goed beslagen te ijs te komt – met functionerende auto natuurlijk – delen wij een aantal tips.

 

Essentiele voorbereiding

Allereerst is het belangrijk om de banden te verwisselen. Door winterbanden te hebben, is de kans op wegglijden en de hierdoor volgende ongelukken veel groter. Wanneer sneeuw valt en wanneer het vriest, ben je meer verzekerd van extra veiligheid omdat winterbanden beter tegen gladheid kunnen. Ook de accu heeft het zwaarder te verduren in de winter. Zo nu en dan of vlak voor de winter even de accu checken is daarom geen overbodige luxe.

 

Voorraden aanvullen

Wanneer de temperaturen onder het vriespunt komen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat jouw auto genoeg en goede motorolie heeft. Daarnaast is het een goed idee om de ruitenvloeistof bij te vullen met een antivries variant.  Ook komt ruitenontdooier goed van pas om de ruiten vorstvrij te maken.

 

Aanpassing in autorijden

Als het erg vriest, is de kans dat de handrem vastvriest een stuk groter. Om dit te voorkomen kun je beter de auto in de versnelling parkeren. Wanneer de handrem van de auto toch vastvriest, kan deze uiteindelijk alsnog ontdooien wanneer je de motor warm laat worden. Alleen kost dit natuurlijk wel even tijd, dus voorkomen zal een hoop tijd schelen.

 

Extra accessoires

Verder kan het aanschaffen van extra producten voor de winter voor extra zekerheid en bescherming zorgen. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk ijskrabbers. Maar ook slotontdooiers en een sneeuwschep helpen jou makkelijker de auto te gebruiken in de winter. Ook een autohoes kan extra protectie tegen o.a. sneeuw faciliteren. Een autohoes kopen zorgt voor extra zekerheid en bescherming waardoor jouw auto de winter goed doorkomt.

 

Met deze tips komen jij en jouw auto gegarandeerd veilig de winter door!

 

https://www.shopforcovers.com/nl