Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Grafstenen voor begraafplaats Crooswijk koop je hier

Het uitkiezen van de juiste grafsteen kan een verwarrend en emotioneel proces zijn. U zult bijvoorbeeld moeten beslissen of u een grafsteen en voetstuk wilt, of een volledig monument. Daarbij moet er een steensoort en een lettertype voor de inscriptie gekozen worden. Om het u gemakkelijker te maken, kunt u hier lezen welke keuzes u moet maken bij het uitkiezen van de stijl en het ontwerp van de grafsteen.

Grafsteen of volledig monument?

Een grafsteen is een monument dat aan het hoofdeinde van het graf wordt gezet. Meestal staat de grafsteen op een stenen voetstuk. De grafsteen markeert het graf van de overledene, maar bedekt niet het gehele graf. Een volledig monument daarentegen doet dit wel: deze bevat een grafsteen met voetstuk en een stenen rand die zich rond het graf vormt. Daarbij bevat een volledig monument een plaat die het graf bedekt.

Welke soorten grafstenen zijn er?

Grafstenen zijn er in verschillende soorten:

Rechtopstaand tablet

U kunt grafstenen vinden in de vorm van een tablet van steen of brons, welke rechtop in de grond wordt geplaatst.

Plat tablet

U kunt kiezen voor een plat tablet. Een plat tablet is een blok steen of beton met een platte bovenkant waarop de inscriptie wordt gemaakt. Ook is het mogelijk om de inscriptie op een plaquette te laten maken, die aan het tablet is bevestigd.

Bureautablet

Dit is een blok steen of beton met een schuine voorkant. De inscriptie kan ook hier zowel op de steen zijn of op een plaquette.

Welke soorten volledige monumenten zijn er?

Een volwaardig monument kan zowel voor één persoon als twee personen zijn. Een dubbel volledig monument wordt gebouwd wanneer het eerste lid van een stel overlijdt. Er blijft ruimte op het monument voor een extra inscriptie, welke gezet kan worden wanneer de andere persoon overlijdt. Er bestaan ook volledige monumenten voor drie personen. Graniet is één van de meest gebruikte steensoorten voor grafstenen en monumenten.

Waarom wordt graniet vaak gekozen?

Vaak wordt aangeraden om een granieten grafsteen of monument te kiezen, omdat dit de meest duurzame optie is. Graniet is bestand tegen alle weersomstandigheden en zal niet snel tekenen van erosie vertonen. Daarom gaat graniet lang mee en heeft het weinig onderhoud nodig. Ook al is graniet vaak duurder dan andere steensoorten, bedenkt u zich dat de meeste andere steensoorten snel zullen eroderen en beschadigen. Dit betekent dat andere steensoorten meer onderhoud vergen en meer kosten met zich meebrengen voor reparaties.

Het kiezen van een ontwerp

Er zijn eindeloze keuzes wat betreft de vorm en de afwerking van de grafsteen of het monument.
Het ontwerp van de grafsteen omvat de vorm en afwerking van een grafsteen. Er zijn zowel standaard, traditionele ontwerpen als op maat gemaakte ontwerpen. Sommigen van de meest voorkomende ontwerpen zijn grafstenen in de vorm van een boek, een kruis of een serpentijn.

Bij het uitkiezen van de juiste grafsteen om het graf van uw geliefde te markeren, zullen wij van Anders Gedenkmonumenten u graag verder helpen. 

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafstenen-voor-begraafplaats-crooswijk-rotterdam