Krieltjes zitten vol met voedingsstoffen en bevatten voornamelijk zetmeel, een bron van koolhydraten. Deze aardappelen zijn iets zoeter in vergelijking met grote aardappelen. Vanwege hun kleine formaat worden ze meestal in verschillende gerechten gebruikt zonder te snijden en in plakjes te snijden. Hier zijn enkele van de meest interessante en heerlijke recepten die u kunt proberen met krieltjes Geroosterde krieltjes met rozemarijn aromaDit recept is vrij simpel. Het enige dat u hoeft te doen, is wat krieltjes pakken en ze goed wassen. Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 450 graden. Been Krieltjes in de ovenschaal en vet ze in met olijfolie, strooi er knoflook, rozemarijn, zout, zwarte peper en geplette kruidnagel overheen. Leg ze in de oven en bak ze 20 minuten. Heerlijk malse en heerlijk geroosterde krieltjes zijn klaar om te eten. Knapperige krieltjesSnijd krieltjes in twee helften. Neem een pan en vul deze met water. Breng het water aan de kook en leg deze stukjes krieltjes ongeveer 5 minuten in het kokende water. Vlek aardappelen en doe ze in ijsgekoeld water. Zet daarna een pan met bakolie op het fornuis om te frituren. Neem deze voorbehandelde aardappelen in een kom. Voeg wat maizena, zout en peper toe om deze aardappelen te bedekken. Frituur ze na het goed coaten in de bakolie. Heerlijke knapperige krieltjes zijn klaar om te serveren. Romige aardappelenNeem wat krieltjes en kook ze tot ze zacht worden. Pureer de aardappelen samen met de schil als deze wit is. Voeg verse room, zout, peper en wat andere groenten toe, zoals kool en wortels in fijngehakte vorm. Meng alles goed. Romige aardappelen kunnen worden geserveerd met gebakken kip, vis en knapperige etenswaren. Masala-aardappelenNeem wat krieltjes en was ze om het vuil goed te verwijderen. Snijd ze in twee helften. Neem een pan en voeg wat olie toe voor masala-bereidingen. Als de olie een beetje warm wordt, doe er dan gesneden ui in. Als de ui zijn kleur verliest, voeg dan de gehakte tomaten, knoflook en gember pasta toe, samen met kruiden. Je kunt er zout, rode chilivlokken, kurkumapoeder en korianderpoeder aan toevoegen. Meng alles goed en voeg na het bakken alle masala de aardappelen toe. Voeg wat water toe om aardappelen zacht te maken. Garneer masala-aardappelen met verse korianderblaadjes en groene pepers. AardappelpureeAardappelpuree is vrij eenvoudig te maken en erg lekker. U kunt in Duitsland gemakkelijk aardappelen kopen bij de kruidenierswinkels. De smaak van de gebroken aardappelen is voornamelijk afhankelijk van de kruiden die erin worden gebruikt. Neem eerst wat krieltjes en vet ze in met olie door ze in de ovenschaal te leggen. Bak ze gaar. Zet deze aardappelen uit de oven en laat ze afkoelen. Plet daarna de aardappelen met een vork en voeg zout peper en wat paprikapoeder toe. Voeg wat druppels olie toe over deze aardappelen en bak opnieuw tot ze knapperig worden. |