Pass 4 Sure
Image default
Meubels

Hoe kies je de juiste hoogte van de eetkamerstoel?

Met een prachtige eetkamer kun je vol vertrouwen gasten ontvangen. Je kunt heerlijk dineren in een sfeervolle kamer, maar je moet deze ruimte wel goed inrichten. Er zijn verschillende bronnen waar je inspiratie op kunt doen. Je zou eens kunnen kijken in een aantal design magazines, maar Pinterest is ook een goed idee. Een van de belangrijkste dingen in een eetkamer is natuurlijk de eetkamertafel en eetkamerstoelen design. De juiste hoogte en het ontwerp van de eetkamerstoel zullen het verschil maken, of het nu een informele eethoek is of een formele eetkamer die meestal wordt gebruikt voor speciale gelegenheden. Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen? Lees hier verder!

Wat is de standaard hoogte van een eetkamerstoel?

De zithoogte en rughoogte zijn de twee belangrijkste afmetingen voor eettafelstoelen. Omdat de twee direct aan elkaar gerelateerd zijn als onderdeel van je totale eettafels, moet je nadenken over de typische hoogte van een eettafel. Een typisch tafelblad is ongeveer 75 cm hoog. De bovenkant van een stoelzitting is doorgaans 45 cm hoog. Dit is een algemene vuistregel in interieurontwerp. Bij deze zithoogte zit er ongeveer een voet tussen jou en de tafel. De rugleuning van de stoel is typisch tussen de 80 en 90 cm hoog, maar er is meer variatie beschikbaar in de hoogte van de rugleuning.

Welke stijl eetkamerstoel moet ik kiezen?

Gestoffeerde eetkamerstoelen zijn fantastisch vanuit een ontwerp standpunt. Deze stoelen passen goed bij verschillende stijlen. In tegenstelling tot hout en metaal, die vaak specifieker zijn en iets minder formeel aanvoelen. Naast stijl is comfort een andere factor waar je rekening mee moet houden. Een gestoffeerde stoel is in dit opzicht onverslaanbaar. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen, waaronder linnen, fluweel en katoen met bedrukte patronen. Kies vooral een hoogwaardige stof (probeer een hoogwaardige linnen of hoogwaardige fluweel). Op deze manier kun je eenvoudig vlekken verwijderen.

Waar kan ik er een krijgen?

Ben je op zoek bent naar een bedrijf dat veel keuzes biedt? Je kunt terecht bij O-form. Zij hebben een hele collectie aan eetkamerstoelen, tafels en andere meubels die je huis net iets extra’s kunnen geven. Je kunt terecht in een van hun 6 showrooms in Nederland, maar bekijk anders eerst even de website. Heb je niet zoveel verstand van design? Laat je dan adviseren door een van hun bekwame medewerkers. Je zult gegarandeerd een set stoelen krijgen die bij je past!