Pass 4 Sure
Image default
Entertainment

De vissen van finding Nemo in het echt

Pixar’s Finding Nemo heeft zijn plaats als tekenfilmklassieker voor een groot deel te danken aan de diepgang van de personages. Het verhaal over de gevaarlijke tocht van een schattige clownvis door de wildernis en de hardnekkige zoektocht van zijn vader om hem koste wat het kost terug te vinden, resoneert op een menselijk niveau. Het zijn echter alle bijrollen in de film die zo goed zijn uitgewerkt wat de film zijn unieke karakter heeft gegeven. Het diepe karakter van alle bijrol personages maakt de film levendig! Over levendigheid gesproken, De vissen in de film leven ook in het echt! Krijg je ook zo’n honger van al dat gepraat over vis? Je kunt tegenwoordig vis bestellen online wist je dat?

Al zou ik deze cuties niet zo snel op mijn bordje willen zien.

 

Clownvissen

Nemo en zijn vader zijn beide clownvissen, en hun persoonlijkheden komen behoorlijk overeen met hoe ze in het wild zijn. Nemo mag dan de hoofdrol spelen, zijn vader Marlin is de ware hoofdrolspeler, gekenmerkt door zijn vaderlijke toewijding. De vaders van clownvissen spelen de hoofdrol bij de verzorging van de eieren – een taak die inhoudt dat ze schoon worden gehouden en dat ze de nodige zuurstof krijgen. Deze toewijding is gedeeltelijk te danken aan een hormoon dat bijna identiek is aan oxytocine en dat ook een rol zou kunnen spelen bij hun minder agressieve neigingen en hun over het algemeen monogame aard.

 

 

Picasso doktervis

De sympathieke maar hyperactieve blauwe tang met geheugenstoornis werd een favoriet bij de fans van Finding Nemo en kreeg zelfs een hoofdrol in de film. En als picasso doktervis speelt ze, net als Nemo en Marlin, een belangrijke rol bij het in stand houden van koraalecosystemen. Als een algemene grazer leeft blauwe Dorie volledig van algen en voorkomt ze dat deze snelgroeiende protisten het koraalecosysteem volledig overwoekeren. Net als anemonen is koraal een dier dat ook als thuis dient voor in het water levende dieren en van cruciaal belang is voor de gezondheid van onderwaterecosystemen. Zonder picasso doktervissen zouden veel koraalriffen stikken en afsterven en hele onderwatergemeenschappen in gevaar brengen. Ze speelt dus niet alleen cruciale rol in de Nemo films, maar ook in ons ecosysteem!

 

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/vis/