Pass 4 Sure
Image default
Zakelijke dienstverlening

Surlogic is dé e-fulfilment partner voor webshops

U hebt een webshop, maar die is nog klein en u doet de logistiek (nog) zelf? Of u hebt een goed idee voor een nieuwe webshop? Lees dan hier over e-fulfilment en hoe Surlogic daarbij uw partner kan zijn.

Hoe is de logistiek van een webshop?

Als u al een operationele webshop bezit, dan heeft u al ervaring met de logistieke kant ervan. Indien u nog geen webshop hebt, dan is het belangrijk om uzelf daar een goed beeld van te vormen. U zou Surlogic een bezoek kunnen brengen, waar ze u met alle plezier laten zien wat de logistiek van een webshop, aangeduid met e-fulfilment, inhoudt. Een paar belangrijke kenmerken van de logistiek van een webshop zijn:

 • Snelheid
  Klanten van webshops verwachten een snelle levering van hun bestellingen. Als u een relatief lange levertijd heeft, dan kan dat uw winkel omzet kosten.
 • Kleine bestellingen
  Bestellingen zijn doorgaans klein. We praten hier immers over particuliere klanten. Zo’n klant bestelt bijvoorbeeld een snelkookpan, wat de hele bestelling zijn.
 • Grote geografische spreiding
  Tenzij u het afzetgebied wilt beperken tot bijvoorbeeld een bepaalde regio, kunnen bestellingen uit een groot geografisch gebied komen.
 • Retourverwerking
  Een webwinkel dient een systeem voor retourverwerking te hebben.

Bij de inrichting van de logistieke afwerking van een webshop dient u zich rekenschap te geven van de genoemde kenmerken.

Logistieke handelingen

We beperken ons hier tot logistieke handelingen binnen een magazijn. Hoe producten in het magazijn komen, laten we buiten beschouwing. Als een levering wordt ontvangen, dan zal die nagekeken moeten worden, systematisch opgeslagen en geregistreerd. Voor de aflevering van bestellingen bij klanten wordt doorgaans een koeriersdienst ingeschakeld. Als een bestelling binnenkomt, dan zal die uit de magazijnstelling(en) moeten worden gehaald. Inpakken kan nodig zijn. De pakketten dienen te worden gelabeld en gesorteerd, en aan de koerier(s) meegegeven. De aflevering van een bestelling dient te worden gemeld aan de administratieve afdeling. Tenslotte noemden we de verwerking van retourzendingen.

E-fulfilment

Bij e-fulfilment dienen alle logistieke handelingen van een webshop te worden uitgevoerd, waarbij de complexiteit nog eens wordt vergroot door de kenmerken van de logistiek van een webshop. Bij een paar bestellingen per dag is uitbesteding niet onmiddellijk aan de orde. Bij groei zou dat eigenlijk wel moeten worden overwogen. E-fulfilment is een uitdaging en eigenlijk werk voor specialisten. Surlogic is zo’n e-fulfilment specialist. Dat bedrijf kan al uw logistieke handelingen uit handen nemen en voldoen aan de eisen die er voor gelden. Vanwege het karakter van de relatie kunt u niet meer van uitbesteding praten, maar het werken met een logistieke partner.