Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Thuisgym: tips, uitrusting en oefeningen

Als het op lichaamsbeweging aankomt, staan veel mensen voor de uitdaging om hun training routine aan te passen aan hun dagelijkse activiteiten. Hierover nadenkend is een haalbaar alternatief het opzetten van een eigen thuis gymnastiek. Het hebben van een eigen ruimte waar je jouw workout routine kunt organiseren kan zeer voordelig zijn, maar het vereist ook veel discipline.

In dit artikel geven wij enkele tips voor het bouwen van een thuisgym en de factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waarbij het kostenvoordeel voorop staat en ook de beste apparatuur om in te investeren.

Tips voor het opzetten van een thuis gymnastiek

Om een ruimte voor lichaamsbeweging in jouw huis in te richten, moet je eerst nagaan of er een ruimte is waar je de oefeningen kunt doen. Het kan een garage zijn, een achtertuin, een lege kamer, een woonkamer, een balkon, kortom, een plaats die je kunt verplaatsen en waar de apparatuur kan staan.

Bepaal jouw doel

Voordat je in de structuur investeert, moet je in gedachten houden wat jouw doel is bij het trainen. Wie wil afvallen, heeft bepaalde materialen nodig, wie spieren wil definiëren, heeft andere apparatuur nodig.

Beste apparatuur om een thuisgym te bouwen

Zodra jouw doel is bepaald, is het tijd om de uitrusting en accessoires te kiezen die nuttig kunnen zijn voor de beoefening van jouw lichaamsbeweging, naar gelang van hun functionaliteit en doel. 

Fiets: De ergonomische fiets is een veelzijdig toestel en maakt variaties mogelijk van oefeningen voor gewichtsverlies, spierversterkende en cardiorespiratoire arbeid. 

Kettlebell: Dit is een waardevol stuk gereedschap. Je kunt er een reeks oefeningen mee doen, zowel voor spierdefinitie als voor aerobic-oefeningen met gewicht. 

Dumbbells : De dumbbells zijn essentieel om een meer plaatselijke oefening te maken, vooral bij de training van de bovenste ledematen.

Behendigheid Ladder: Dit toestel is een van de favoriete toestellen voor aerobische oefeningen. De veelzijdigheid en de combinaties van oefeningen zijn in staat verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals cardiorespiratoire, kracht en snelheid. 

Mini band: Een kleine elastische band die de spieren laat werken met het gewicht en de kracht van het lichaam zelf. Perfect voor plaatselijke gymnastiek, spierweerstand en krachttraining.

Simpel touw: Het is een ideaal accessoire voor wie zijn thuis gymnastiek wil opzetten zonder veel apparatuur en het maakt ook een grote aërobe arbeid mogelijk door de hartslag te verhogen, wat gewichtsverlies vergemakkelijkt.

Marine touw: Het marine touw is iets zwaarder, dus naast het doen van een aërobe arbeid, traint de spieren die betrokken zijn bij de oefening, verbrandt calorieën en verhoogt de kracht en spierdefinitie. 

Dit zijn enkele zeer interessante en gemakkelijk toegankelijke uitrustingen en accessoires om in huis te hebben. Analyseer welke van de twee beter zal zijn voor jouw doel en begin nu met jouw fitness routine.