Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Ga naar de Tegel Boutique voor uw nieuwe tegels

Het zijn vooral de laatste jaren waarbij de tegels, als vloerbedekking, weer een sterke opleving hebben. In het verleden werden tegels als vloerbedekking vaak gekozen voor de praktische voordelen die ze hebben. Ze zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken en omdat ze slijtvast zijn, kunnen ze lang mee. Tegenwoordig worden de tegels daarvoor niet meer uitgekozen. De tegels worden tegenwoordig gekozen op het uiterlijk dat ze hebben. Er zijn nu veel verschillende soorten tegels waarvan de grootte, kleur en structuur in het oog springen. Nog niet zo lang geleden waren tegels in het formaat van 20×40 cm grote tegels, maar tegenwoordig worden tegels van 100 × 60 cm regelmatig gebruikt.

Grote tegels in de badkamer

Ook kunnen dergelijke tegels, doordat ze dunner zijn geworden, dus niet zo zwaar zijn, op de muur worden aangebracht, zoals op de wanden in een badkamer. Het is vooral de badkamer waar men tegenwoordig van andere tegels gebruik maakt. Door de nieuwe productietechnieken van het digitaal printen, kunnen bijzonder mooie aantrekkelijke tegels worden gemaakt. Deze tegels kunnen de wanden van een badkamer een ongekende diepte en levendigheid geven. Door het digitaal printen worden tegels gemaakt die een levensechte natuurstenen look kunnen hebben of  betonlook. Zelfs keramisch parket wordt gemaakt dat van het echte parket niet te onderscheiden is. Op het moment worden de meeste tegels verkocht die een houtlook hebben. Ze geven een warme uitstraling en omdat er vaak in een woning gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarming voelen ze ook warm aan.

Vormen tegels

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken, maar voor iedereen zijn er wel tegels die men graag in bijvoorbeeld woonkamer gebruikt. In de meeste moderne huizen wordt als vloerbedekking, door heel het huis, tegels gebruikt. Dat doet men nu niet voor het gemak van het schoonmaken, maar voor de uitstraling die de tegels hebben. Er zijn tegenwoordig tegels in alle formaten, designs, kleur en structuur. Wanneer je naar de vorm kijkt, is ook praktisch alles verkrijgbaar. Je kunt een rechthoekige tegel nemen, maar ook een vierkante of zelfs achthoekige. Ook de Marokkaanse tegels zijn bijzonder aantrekkelijk. Ze hebben unieke vormen (van schubben tot barok).  Voor al deze tegels kun je terecht bij De Tegel Boutique.

Online bestellen

De mogelijkheid bestaat dat je niet in staat bent om de showroom te bezoeken. Ook online kun je een bestelling plaatsen. Wanneer je een online bestelling plaatst, dan heb je de tegels de andere dag al in huis. Het maakt niet uit of je vloertegels wilt bestellen, wandtegels of zelfs Friese Witjes. Ook de keramische vloertegels en Portugese cementtegels zijn direct leverbaar. Wanneer je vragen hebt, kun je die altijd stellen. Je wordt er direct geholpen, zodat je de bestelling kunt plaatsen.

De tegeltrend van nu

Voor de grootte van de tegel kiest men vaak  een grote tegel. Een grote tegel straalt meer rust uit dan kleine tegeltjes. Voor het plaatsen van grote tegels moet je wel een goede vakman hebben. De tegels mogen niet verzakken, omdat je dan een zeer lelijke wand krijgt. In veel gevallen worden de grote tegels  door twee tegelzetters geplaatst om te voorkomen dat de tegels na het plaatsen verzakken. Doordat de wandtegels, ook al zijn ze groot, niet zwaar zijn, moeten ze met de grootste zorgvuldigheid geplaatst worden. Er worden tegenwoordig ook geen voegen tussen de tegels gehouden. De tegels worden tegen elkaar geplaatst. Je krijgt dan een hele wand die rust uitstraalt.

De uitstraling van de tegels

Het reliëf en patronen kunnen veel verschillende vormen aannemen. Tegels die een houtpatroon hebben worden veel gebruikt, maar ook met een beton look, steenstrips, natuursteen en keramiek. Zelfs worden tegels geplaatst die een marmeren uitstraling hebben. Zodra ze als vloertegel worden gebruikt, worden ze met zuignappen op de juiste plaatst gelegd. Ze zijn te zwaar om te dragen als het de grote tegels zijn. Door tegels in heel het huis te plaatsen, krijg je een aparte sfeer. Omdat er geen drempels worden gebruikt, word je woning daardoor ook rolstoel vriendelijk. Ook daar moet je naar kijken.

Keramisch parket

Welke soort vloertegels je ook gebruikt, het levert je alleen maar voordelen op. Wanneer je keramisch parket bekijkt ten opzichte van het houten parket kun je zeggen dat het keramische veel voordelen heeft. Het heeft geen extra onderhoud nodig en zal ook geen vocht opnemen. Het is kras – en stootbestendig en geschikt voor vloerverwarming. Ook is het leggen eenvoudiger dan een parketvloer van hout.
Zo hebben alle tegels die een bijzondere uitstraling hebben bepaalde voordelen. Dat geldt ook voor de tegels met een betonlook en met een natuurstenen uitstraling. Ga niet over een nacht ijs bij het uitzoeken van tegels, maar laat je goed voorlichten.

https://www.detegelboutique.nl/