Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

3 Redenen Waarom Jij een Leiderschapscursus Moet Volgen

Volgens mij kan iedereen leren om een leider te zijn met een beetje doorzettingsvermogen en moed. Hoe krijg je deze mindset? Een leiderschapscursus volgen is al een goede manier om te starten.

Hier zijn drie van de vele redenen waarom een leiderschapscursus volgen een slimme zet is voor alle universiteitsstudenten.

1. Het zal je verkoopbaarheid verhogen.

In je droomcarrière terecht komen heeft veel te maken met hoe je jezelf verkoopt aan mogelijke werkgevers. Zaken zijn op zoek naar iemand met vaardigheden en prestaties die beter zijn dan diegenen van andere sollicitanten, en ze zullen naar leiderschapsvaardigheden zoeken die doorkomen bij persoonlijke interacties zoals jobbeurzen interviews.

Leiderschapscursussen kunnen je een grondig overzicht geven van de kwaliteiten die een goede leider nodig heeft, terwijl ze ook deze vaardigheden in de praktijk omzetten in de klas en sociale evenementen.

2. Het zal je zelfvertrouwen een boost geven.

Zelfvertrouwen is een belangrijke vaardigheid, zowel in de werkwereld als in je sociale leven. Een leiderschapscursus, spreken voor een groep, groepsactiviteiten en dergelijke oefeningen zullen ervoor zorgen dat je vertrouwen in jezelf en je mening krijgt, zelfs als je tegenstand krijgt.

Ik kan één garantie geven: Een leiderschapscursus zal je minstens één keer uit je comfortzone halen. Zelfs als je al goede leiderschapsvaardigheden hebt en een sterk zelfvertrouwen, is er altijd ruimte voor verbeteren, en een leiderschapscursus zal je mentaal pushen om stappen te nemen om te verbeteren.

3. Het zal je met andere student-leiders laten leren.

Het cursusmateriaal voor een leiderschapscursus is op zichzelf waardevol, maar interactie met andere leiders in spé maakt de ervaring nog voordeliger. Instructeurs van leiderschapscursussen zijn meestal zelf erg sterke leiders, en terwijl veel van hen ook erg goede leraars zijn, kan het vaak erg voordelig zijn om van iemand te leren waar jij als student een voorbeeld aan kan nemen.

Als je je wilt inschrijven voor een leiderschapscursus, of als je er al één gevolgd hebt, fantastisch! Je hebt het initiatief genomen om uit je comfortzone te stappen en dat zal je zeker voelen in je verdere carrière.

Masterclass leiderschap van het Instituut voor Positieve Pscychologie, bezoek onze website!

https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/