Pass 4 Sure
Image default
Hobby en vrije tijd

Lekker in het park en het zonnetje schaken?

Heerlijk in de tuin of in het park met je schaakspel buiten een paar potjes spelen. En dan het liefst om en om; dan met wit, dan met zwart. Extra leuk kan het zijn als het niet met een normaal schaakbord buiten is, maar met een groot schaakspel speciaal voor buiten. Het is op één of andere manier anders als je over het schaakbord tussen de stukken loopt.

Handig

Natuurlijk heeft een tafelschaakspel z’n voordelen. In de winter speel je binnen aan de eettafel, in de zomer spelen op de tuintafel. Een goed schaakspel in de familie is nooit verkeerd; het gaat immers generaties mee. Daarbinnen is ook nog de keuze tussen de houtsoorten en het formaat van het spel, en zo zijn er ronduit pracht exemplaren te verkrijgen. Maar toch; zo’n speciaal schaakspel voor buiten op een apart terrasje of veldje wat dan het schaakbord is, vraagt een andere manier van kijken. Dus mocht je de ruimte hebben, oftewel een tuin, dan is een schaakbord buiten met grote stukken hartstikke leuk.

Doordacht

Ingenieus zijn de schaakstukken voor een schaakspel buiten. Ze moeten licht genoeg zijn zodat iedereen de stukken kan verplaatsen. Maar ze moeten weer niet om of weg kunnen waaien. Het moet tegen een typisch Nederlandse zomer kunnen met af en toe een buitje, maar er toch mooi uitzien. De oplossing zit in kunststof stukken met kleine grepen aan de bovenkant. En de holle kunststof stukken zijn dan weer te vullen met een beetje water of zand zodat ze niet zo snel omwaaien. Om de stukken goed herkenbaar de maken hebben ze een Staunton, oftewel standaard, ontwerp. Wil je ze voor de winter goed opbergen, maar je hebt geen plek in een schuur; de stukken zijn in nylon zakken te verpakken zodat ze in het voorjaar niet groen zien van de mos. Al met al is alles is zeer doordacht; het schaakspel voor buiten gaat jaren mee en is zeer bruikbaar.

Het bord

Schaakstukken zijn niets zonder een bord van acht bij acht vakjes. Echter het bord van een buitenschaakspel vergt een beetje creativiteit. Hierdoor is het mogelijk om het bord zo te maken dat het mooi in de tuin past. Het meeste wat voorkomt is een soort van terras van groepjes stoeptegel. Een stoeptegel is 30 bij 30 centimeter, met vier stoeptegels is een speelveld van 60 bij 60 centimeter te maken. Maar misschien mooier, in ieder geval wel rustieker, is een bord van tuinhout. Anders is een stuk gazon van ongeveer vijf bij vijf meter ervoor reserveren. En mocht dit allemaal niet eenvoudig gaan, heel makkelijk is dan een nylon mat of Eva tegels van kunststof. De nylon mat heeft wel het voordeel dat het gehele schaakspel tijdens de wintermaanden op te bergen is in een schuur. Zodra het mooie weer komt in het voorjaar zet je alles buiten, en je kunt schaken.

Contact

Voor de actuele prijzen en wat er mogelijk is voor het aanschaffen van een schaakspel, kun je beste naar de site Raindroptime gaan. Aldaar heb je de beste kwaliteit schaakspelen voor zowel binnen als buiten. Veelal zijn de schaakspelen vlot uit voorraad leverbaar, en zo heb je snel je favoriete spel in huis. En zo kun je snel lekker buiten schaken terwijl het product jaren meegaat en veel schaakplezier zal geven.

https://www.raindroptime.com/