Pass 4 Sure
Image default
Vakantie

Op vakantie met de dak tent

De vakantie staat bijna voor de deur en bijna iedereen staat te popelen om weer op reis te gaan. Heb jij zin in een goede road trip maar weet je nog niet hoe je deze wilt gaan uitvoeren? Denk dan eens aan een vakantie met een dak tent. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een auto, een dakdrager en een dak tent.

 

Wat is een dak tent?

Een dak tent is een tent die je kunt bevestigen op het dak van je auto. Hierdoor kampeer je als het ware op je dak. Je hoeft je tijdens de road trip geen zorgen te maken over een plekje voor je tent. Het dak van je auto is namelijk altijd beschikbaar. Het is dus een kwestie van je auto parkeren, je tent uitklappen, en genieten maar. De tent is binnen enkele minuten opgezet. Alleen het van tevoren bevestigen van de dakdrager kan een half uurtje duren.

 

Hoe kies ik een dakdrager?

Met een dakdrager kun je je dak tent veilig aan je auto bevestigen. Het is hiervoor van belang dat je weet hoeveel gewicht jouw autodak maximaal kan hebben. Je kiest dan een dakdrager die, samen met de tent en je eigen gewicht, niet boven de maximale capaciteit uitkomt. Hoe je de dakdrager vervolgens aan je auto bevestigt verschilt per auto. Veel auto’s beschikken over dakrails waar de dakdrager op kan worden bevestigd. Afhankelijk van de grootte van je dak tent heb je twee tot drie dakdragers nodig. Als je van plan bent om heel veel spullen mee te nemen op je dak, dan volstaan dakdragers misschien niet. Je zou dan kunnen kijken naar een Rooftrack. Deze zijn vaak wel een stuk zwaarder en erg duur in aanschaf.

https://www.daktentvakantie.nl/Dakdragers