Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Jouw auto verzekeren; hoe hou je de kosten zo laag mogelijk?

Heb je recent het koopcontract voor een nieuwe/andere auto getekend? Of wil je op jouw huidige autoverzekering het nodige geld gaan besparen? Als je de bezitter van een auto bent, zijn er altijd mogelijkheden om geld te besparen. Het is niet voor niets dat veel mensen jaarlijks overstappen van autoverzekering.

Jouw auto verzekeren is overigens verplicht in Nederland. Je dient verplicht een WA autoverzekering af te sluiten, maar je kunt ook voor een uitgebreidere dekking kiezen. Als je graag de kosten zo laag mogelijk wilt houden, is dat niet aan te raden. Nee, voor een WA autoverzekering betaal je namelijk het minste geld. Dit komt puur doordat de verzekeringsmaatschappij bij een dergelijke verzekering weinig risico loopt. Dat is voor hen uiteraard interessant.

Kies voor een oude auto

Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, kies je het beste voor een oude auto. Een oude auto is niet meer al te veel waard, waardoor de verzekeringsmaatschappij nóg minder risico loopt. Dat is dan ook duidelijk terug te zien in de premie die door de maatschappij gehanteerd wordt. Met een oude auto betaal je gewoonweg een stuk minder voor jouw autoverzekering.

Kies niet voor aanvullende verzekeringen

Wil je de autoverzekering af gaan sluiten? Dan krijg je altijd nog de vraag of je aanvullende verzekering af wilt sluiten. Het antwoord op hierop is kort en krachtig; nee. Als je aanvullende verzekeringen af gaat sluiten, zie je dit terug aan de hoogte van de verzekeringspremie. Door géén verzekeringen toe te voegen, blijven de maandelijkse kosten relatief laag.

Bouw schadevrije jaren op

Voor goed gedrag word je door verzekeringsmaatschappijen beloond. Als je nooit schade rijdt, bouw je namelijk schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zorgen voor een (flinke) korting op de hoogte van de verzekeringspremie. Door schadevrije jaren op te bouwen, bespaar je op de lange termijn dus echt veel geld. 

Kies voor een passende dekking

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere dekkingen kiezen. Het advies is om altijd voor een passende dekking te kiezen. Heb je een nieuwe auto? Kies dan voor een allrisk autoverzekering. Heb je een oude auto? Kies dan voor een WA autoverzekering.