Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Waar op letten bij het kiezen van een webdesigner- en developer

Je wil een nieuwe website laten maken voor je eigen bedrijf maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Moet je de website laten maken om de hoek? Of kan je het ontwerpen en laten ontwikkelen van je website beter uitbesteden in het buitenland? En waar moet je nog meer op letten als je een website wil laten maken? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit wat de belangrijkste punten zijn bij het kiezen van de juiste webdesigner- en developer. 

In de buurt een website laten maken of uitbesteden in het buitenland

Een van de eerste zaken die je moet beslissen is of je jouw nieuwe website in Nederland wil laten maken of dat je de het ontwerp en de ontwikkeling gaat uitbesteden in het buitenland. Die laatste optie is in de praktijk alleen een echte optie als je al zeer ervaren bent in het managen van webdevelopment. Vooral in lageloonlanden zoals India kosten webdesigners en developers vrijwel niets maar wees je bewust van het feit dat remote teams zeer veel sturing nodig hebben. Voor beginnende project managers is het verstandiger om dit soort werk in de buurt te laten maken zodat je makkelijk contact kan leggen met de uitvoerende partij. Zo hoef je niet perse naar een grote stad maar kan je ook gewoon een website laten maken in Zoetermeer

Portfolio: Wat voor websites heeft deze partij eerder gemaakt?

Door het portfolio van mogelijke kandidaten te bekijken krijg je snel een indruk van het soort werk dat ze afleveren. Zo zie je niet alleen wat voor soort klanten ze eerder hebben gehad maar ben je ook in de gelegenheid om te zien of de stijl en de kwaliteit van de websites overeenkomt met jouw wensen. Zeker als de kandidaat al vaker websites heeft gemaakt voor klanten in jouw branche is de kans op succes vaak een hoger. Het zegt natuurlijk niet alles maar over het algemeen kan je stellen dat iemand met meer ervaring in een bepaalde branche beter weet wat klanten nodig hebben. 

Welke diensten zijn in de prijs inbegrepen? Zit alles erbij?

Als je dan eindelijk een kandidaat hebt gevonden die aan alle eisen voldoet is het belangrijk om samen te kijken naar dienstverlening. Zo zijn er partijen die puur en alleen webdesign en development doen. Bij deze partijen moet je over het algemeen zelf de content aanleveren maar soms hebben ze binnen hun netwerk een andere partij waarmee ze samenwerken. Aan de andere kant van het spectrum zijn er full service partijen waarbij je alle diensten kan afnemen. Van het laten ontwerpen en ontwikkelen van de website tot het schrijven van de teksten en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Bedenk je vooraf welke diensten je echt nodig hebt en wat je misschien zelf kan doen. 

Zoek naar de juist klik

Tot slot een tip op gevoel: Soms zegt je eigen onderbuikgevoel of intuïtie meer dan tien offertes. Als je een goede klik hebt met een partij en je bent er van overtuigd dat ze de klus kunnen klaren is dat vaak een goed teken. Heb je twijfels? Niet doen!