Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Leer autorijden in een automaat zonder schakelen

Je wilt leren autorijden maar je ziet misschien erg op tegen alle handelingen die bij het schakelen naar een andere versnellingen komen kijken. Gelukkig zijn er ook auto’s met een automaat, hierbij zet je de versnelling in zijn ‘vooruit rijden’ en daarna schakelt de versnellingsbak ‘automatisch’ ofwel vanzelf. Je hoeft dan alleen maar gas te geven en te remmen en niet te vergeten om te sturen natuurlijk. Verder heb je bij natuurlijk ook de optie voor achteruitrijden, een neutraal of vrijstand en een parkeerstand. Sommige auto’s met automatische versnelling hebben nog extra standen bij vooruit rijden. Daarnaast bestaan er ook half-automatische versnellingsbakken waarbij je toch in een bepaalde stand kunt schakelen, zonder koppeling. Ook elektrische auto’s zijn met automaat, dus ouderwets is het zeker niet, eerder weer modern, de automaat is eigenlijk nooit weggeweest.

Geen zorgen over het schakelen

Automatisch schakelen is gemakkelijker, handiger en relaxter dan handmatig schakelen. Voor sommige mensen is het de enige optie, bijvoorbeeld iemand die lichamelijk gehandicapt is of een neurologische aandoening heeft waardoor ze niet beide handen en voeten tegelijk kunnen gebruiken om een auto te bedienen. Maar ook kan rijden in een automaat een goede keuze voor je zijn als je net begint met autorijden of al jaren niet meer hebt gereden. Voor sommige mensen kan het dan moeilijk en frustrerend zijn om te leren schakelen. Rijden in een automaat kan je helpen je te concentreren op wat er voor je ligt in plaats van te proberen te onthouden in welke versnelling je nu moet zitten. Zo kun je met een stuk minder stress toch autorijles nemen en slagen voor je rijbewijs.

Wil jij rijles en examen doen in een automaat?

We hopen dat je het leuk vond om meer te leren over het rijden in een automaat. Als je meer wilt weten over je rijbewijs halen in een automaat in de omgeving van Haaksbergen in Overijssel, kijk dan eens bij Rijbewijs Automaat van Rijschool Rob Dekker en haal je rijbewijs in je eigen tempo.

https://rijschoolrobdekker.nl/auto-opleidingen/