Pass 4 Sure
Image default
Energie

Hoe kan jij een bijdrage leveren aan een beter klimaat?

Iedereen kan een steentje bijdragen aan de wereldwijde inspanning om het klimaat te verbeteren. Zelfs als je niet veel geld hebt of niet op de juiste plek woont, dan kun je nog met de kleinste aanpassingen een groot verschil maken. Denk hierbij aan recycling, de producten die je koopt en energie besparen. In deze blog vertellen wij je een aantal dingen die je kunt doen.

Zero waste

Afval lijkt niet te voorkomen, maar met een paar aanpassingen kun je al zoveel afval besparen. Neem bijvoorbeeld een papieren of stoffen zakje mee als je losse groente of fruit koopt. Dit soort zakken zijn herbruikbaar en schelen dus veel plastic zakjes. Heb je nog een paar overrijpe bananen liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke smoothie of bananenbrood mee. En drink je in de zomer graag met een rietje je cocktail op, kies dan voor een rietje van bijvoorbeeld metaal. Deze gaan namelijk jaren mee. Drink daarnaast koffie of thee uit herbruikbare drinkflessen.

Energie

Als eerste is het belangrijk om zuinig te zijn met water, elektriciteit en gas. Hierdoor verlaag je jouw ecologische voetdruk én bespaar je geld. Hoe je dat doet? Zet de verwarming uit als je niet thuis bent. Trek daarnaast opladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt. Al laat je ze erin zitten, zonder iets op te laden, dan gebruiken ze nog wat stroom. En nog een simpele: draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen! Zo bespaar je per minuut zo’n vijf liter water! Daarnaast kun je zonnepanelen kopen in Geleen. Het is een dure investering, maar op deze manier draag je wel een steentje bij aan een schonere wereld en ook hierbij geldt: op langere termijn levert het je geld op. Met name in de zomermaanden wanneer de zon veel schijnt, kunnen zonnepanelen Geleen zelfs meer energie opleveren dan dat je verbruikt!

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-geleen/