Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Waar moet je aan denken bij het starten van een webwinkel?

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken als je webshop begint. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel er bij komt kijken totdat ze al zijn begonnen en gefaald hebben. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? In deze blog vertellen wij je over een aantal belangrijke elementen.

1. De doelgroep

Eerst moet je goed bedenken aan wie je wilt verkopen. Wie is de ideale klant en hoe bereik ik ze? Als je hier geen rekening mee houdt, is de kans groot dat je niks gaat verkopen. Je moet weten hoe je een product op de markt moet brengen en hoe je ze kunt bereiken.

2. Het product/de producten

Bedenk goed van tevoren wat je wel of niet gaat verkopen en zorg natuurlijk dat je voor de producten waarvan je verwacht dat ze het hardst lopen, je een voorraadje van hebt aangelegd. Je wilt zoveel mogelijk teleurstelling voorkomen.

3. De concurrentie

‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen.’ Het is een spreekwoord dat je vaak voorbij hoort komen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles zomaar klakkeloos gaat overnemen, maar je kunt wel leren van je concurrenten. Bijvoorbeeld over het bepalen van de prijs en welke doelgroep hun bereiken. Probeer een manier te vinden hoe je je kunt onderscheiden.

4. Verzending

Als je producten gaat verkopen via een webshop, dan wil je dat dit wel heelhuids aankomt bij de klant. Grote producten moeten sowieso in een kartonnen doos verpakt worden en moeten door iemand in ontvangst genomen worden. Verkoop je kleine producten, zoals een sierraden? Denk dan na over de mogelijkheid voor het gebruik van luchtkussen enveloppen. Deze beschermen dit soort producten prima én de klant hoeft niet thuis te zijn voor ontvangst, omdat het gewoon in de brievenbus past.

https://luchtkussengigant.nl/