Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Wonen in Gouda

Als je aan Gouda denkt, denk je al snel aan kaas. Niet zo gek natuurlijk, wie heeft er nu niet gehoord van Gouda Kaas? Wat ook mooi is dat Gouda een soort van in het midden ligt: tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zeker bij stellen waarbij de ene persoon in bijvoorbeeld in de buurt van Den Haag werkt en de ander in Utrecht is Gouda dan een mooie plek om te wonen.

Meer over Gouda

Gouda is zowel een stad als een gemeente en ligt in de provincie Zuid-Holland. Gouda is dan niet direct de meest grote gemeente, maar mag met meer dan 73.000 inwoners ook niet uitgevlakt worden. Er is genoeg te doen in Gouda. En er is meer te beleven dan alleen kaas kopen en eten. Hoewel het stukje ‘kaas’ natuurlijk wel een stukje verhaal verdient.

Zo heeft Gouda de Gouda Cheese Experience. Het is gelegen in een mooi gebouw helemaal in het centrum van Gouda. Hier kun je op een bijzondere interactieve reis door de Goudse gele wereld. Er is in Gouda natuurlijk ook de bekende Goudse Kaas- en Ambachtenmarkt. Wil je naar de kaasmarkt? Dan kun je daar elke donderdag terecht. De markt begint om 10.00. Wees er op tijd bij.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk gaat het niet alleen om kaas. Er zijn nog een heleboel andere leuke dingen om te zien in Gouda. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Kamphuisen Stroopwafelfabriek in het oude centrum van Gouda. Hier ontdek je de wereld van de siroopwafels. Als je de fabriek binnenloopt kun je zien hoe de siroopwafels van Gouda worden gemaakt.

Verder nog leuke uitjes? Denk dan aan bijvoorbeeld:

  • Museum Gouda
  • Het Stadhuis
  • De Sint-Jan en de Goudse Glazen.

Woning kopen of huren: container huren in Gouda

Gemeente Gouda telt maar liefst 33.725 woningen. Daar zitten hele leuke huizen bij. Vind je Gouda leuk en heb je er een huis gekocht? Denk dan aan een container huren in Gouda. Met name als je namelijk wil verbouwen komt er nogal eens afval vrij. Dan is op tijd een container huren in Gouda wel handig. Immers als je niet op tijd een container huren gaat in Gouda, zit je met rommel of je hebt vertraging. Dat is voor niemand fijn, ook niet voor jouw nieuwe buren. En daar wil je toch juist goed mee beginnen.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/container-huren-gouda/