Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe krijg ik alles uit mijn auto?

Je hebt pas een nieuwe auto gekocht. Je vraagt je alleen af of je er niet meer uit kan halen. Het eerste halfjaar heb je met je auto al elke grens opgezocht. Je hebt op de Duitse Autobahn de topsnelheid gecheckt. Daarnaast ook meteen gekeken naar hoe goed hij remt en vervolgens vanuit stilstand optrekt. Eigenlijk hoop je dat alles net wat beter was. Kan ik mijn auto dan niet ergens laten verbeteren?

Dit is een vraag die meerdere nieuwe autobezitters zichzelf stellen en er is een oplossing. Chiptuning! Bij chiptuning verbeter je je auto op een aantal punten. Dit is zelfs legaal in Nederland. Chiptuning is de trend om meer vermogen toe te voegen aan je nieuwe auto. Voor je deze beslissing maakt wil je een aantal dingen weten zoals; prijs, positieve en negatieve kanten en welke invloed heeft het op de keuring en de verzekering?

Handige tips bij het laten tunen van je auto

Tip 1:

Let op het kan zijn dat je je auto opnieuw moet laten keuren. Dit geldt bij een toename van het vermogen van 20%. Daarnaast moet je voor dat je je auto laat tunen contact opnemen met je verzekeraar. De verzekeraar wilt namelijk vaak dat jij extra informatie verstrekt over de gechiptunede auto.

Tip 2:

Tune de auto pas vanaf 10.000km. Zo worden de meest voorkomende grote fabricage fouten gevonden en valt dit nog binnen de fabrieksgarantie. Als je namelijk je auto laat chippen en er treed een probleem op waarvan de oorzaak in fabriek ligt kan de producent de fabrieksgarantie laten vallen. Door te wachten tot na 10.000km zijn normaal gesproken de meeste problemen al ten tonele gekomen. Een fijne bijkomstigheid is dat je niet een maar twee keer kunt genieten van een nieuwe auto. Bij de aankoop en na het chiptunen.

De benefits van het tunen van je auto

Men creeert meer Pk’s door gebruik te maken van chiptuning. Chiptuning zorgt er ook voor dat de auto zuiniger is met de brandstof. Voor een bedrag van 200 tot 400 euro zorgt chiptunning voor tot 30% meer vermogen en een verlaging van het brandstofverbruik van 10% tot 15%. Een prijsindicatie voor stage 1 chiptuning ligt rond de 300 euro. Er is een verschil waarop chiptuning wordt toegepast. Voor meer duidelijkheid  bezoek de website van chiptuning venlo.

Je haalt meer uit je auto door chiptuning!

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-venlo