Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Kilometerregistratie bijhouden met blackbox

Heeft u een auto van de zaak en kiest u ervoor om geen bijtelling te betalen? Dan heeft u vast weleens gehoord van een kilometerregistratie. Over de auto van de zaak dient bijtelling betaald te worden als u het voertuig ook voor privédoeleinden gebruikt. Wilt u geen bijtelling betalen, dan dient er een sluitende km registratie bijgehouden te worden waarmee u kunt aantonen dat er jaarlijks niet meer dan 500 km privé met de auto van de zaak is gereden. Zo ontwijkt u de bijtelling en bespaart u tot honderden euro’s per jaar.

 

Km registratie bijhouden

Het bijhouden van een km registratie neemt veel tijd in beslag als de km registratie handmatig wordt bijgehouden. Bovendien is de kans aanwezig dat er fouten worden gemaakt en dat de kilometerregistratie niet klopt. Per rit moeten er namelijk veel gegevens genoteerd worden. Denk aan het tijdstip van vertrek en aankomst, vertrek- en aankomstadres, het aantal gereden kilometers en het karakter van de rit (zakelijk of privé). Het is daarom beter om de km registratie bij te houden met behulp van een kilometerregistratiesysteem. Een klein kastje, ook wel blackbox genoemd, wordt dan in de auto gemonteerd en registreert automatisch alle kilometers.

Blackbox auto

De blackbox van TrackJack is een kilometerregistratiesysteem dat in de auto automatisch alle ritten bijhoudt. De km registratie bekijkt u in het online account en downloadt de gegevens naar Excel, PDF of een fiscaal rapport op ieder gewenst moment. Bovendien is het mogelijk om periodieke rapporten naar uzelf te laten mailen, bijvoorbeeld iedere week of maand. Met behulp van de blackbox in de auto wordt het bijhouden van de km registratie een stuk eenvoudiger. Profiteer daarnaast van andere functionaliteiten, zoals sabotage- en diefstalmeldingen en bekijk de locatie van de auto op een kaart. Dat kan via de computer of via de smartphone met de gratis TrackJack app.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/