Pass 4 Sure
Image default
Mode en Kleding

Geschiedenis damesondergoed

De geschiedenis van ondergoed van dames, er is veel over te vertellen. Van korsetten tot beha’s, vele elementen hebben gevormd wat we vandaag de dag als vrouw zijnde dragen. Maar wat weet jij precies over ondergoed dames? Niet veel? Wij vertellen je over de meest iconische stukken damesondergoed. Een interessant stukje geschiedenis als we het zelf mogen zeggen.

Korset

Het korset is toch wel een van de bekendste kledingstukken als het aankomt op damesondergoed. Het is een nauwsluitend kledingstuk dat gedragen wordt om je figuur nog beter uit te laten komen of te verbeteren. Korsetten zijn door de geschiedenis heen door veel culturen gebruikt, maar werd vooral in de 16e en 17e eeuw enorm populair in Europa. In de 18e eeuw raakte het even uit de mode, om in de 19e eeuw weer een terugkeer te maken. Tegenwoordig zie je ze af en toe nog wel eens in het modebeeld voorbij komen, maar ze worden dan niet meer zo heftig aangespannen als vroeger om maar zo dun mogelijk te zijn. Het draait nu echt om een fashion statement.

Beha

De beha; wie kent ‘m niet. Vandaag de dag is het nog steeds een belangrijk stuk ondergoed voor vrouwen. Het is nauwsluitend, soms opgevuld en/of voorgevormd en wordt gedragen om de borsten te ondersteunen. De beha is ergens rond de 19e eeuw ontstaan, maar werden eigenlijk pas in de 20e eeuw op grote schaal gedragen.

Braziliaanse string

De geschiedenis van de Braziliaanse string is een beetje mysterieuzer, maar men gaat ervan uit dat hij in de jaren 1970 is ontstaan. De string werd eerst populair in Brazilië, en later verspreidde hij zich naar andere delen van de wereld. De string wordt vaak gezien als een symbool van sexiness en vrouwelijkheid, en wordt vaak gedragen door beroemdheden.

https://www.xtraproducties.nl/modetrends-voor-vrouwen/