Pass 4 Sure
Image default
Onderwijs

Een hele dag dansend door de gangen

De ideale cultuurdag

Elke leerling is uniek. Tel al die unieke leerlingen bij elkaar op en je kunt wel nagaan hoe verschillend iedere klas en dus ook iedere school wel niet moet zijn. Daarom durven wij wel te zeggen, dat de ideale cultuurdag niet bestaat. Een cultuurdag op school is een schooldag met een aanbod van meerdere workshops op het gebied van kunst en cultuur. Leerlingen schrijven zich vooraf zelf in voor de workshops zij graag willen volgen. Bij het samenstellen van het programma voor zo’n cultuurdag, is het belangrijk om goed te kijken welke workshops aansluiten bij de unieke wensen en behoeften van jouw school.

Ondervind de meerwaarde van professionals

Kunsteducatie is een vak apart. Dat betekent dat niet iedereen zomaar even een workshop in elkaar kan zetten voor iedere kunstvorm. Natuurlijk kan iedereen een liedje inzetten of een dansje verzinnen en kan iedereen een groep leerlingen aan de slag zetten met een op internet gevonden teken- of knutselopdracht. Maar wil je leerlingen écht enthousiasmeren voor kunst en wil je dat ze de meerwaarde van kunstonderwijs beleven? Dan heb je professionals nodig: kunstenaars die geschoold zijn in hun vak, didactische ervaring opgedaan hebben én over een oneindige hoeveelheid liefde en enthousiasme voor lesgeven aan middelbare scholieren beschikken.

Vul een hele dag met dansworkshops

Dans is een prachtige kunstvorm. En het is niet alleen een kunstvorm: het is namelijk ook nog eens een uitdagende sport. In een tijd waarin jongeren steeds meer uitgedaagd moeten worden om te bewegen én gestimuleerd moeten worden om in contact te komen met kunst, kun je dus wel zeggen dat dans het beste van twee werelden samenbrengt. En er zit nog een groot voordeel aan dans. Letterlijk! Want het organiseren van een dansworkshop is verhoudingsgewijs erg voordelig. Er komen namelijk niet veel materiaalkosten bij kijken. Omdat voor veel scholen het budget een heikel punt is bij het organiseren van een cultuurdag, kan het dan ook zeker de moeite waard zijn om een dansworkshop te overwegen. Of om zelfs een hele dag te vullen met dansworkshops! De mogelijkheden zijn uitgebreid: van streetdance en hiphop, tot capoeira en free running. Zelfs een hele cultuurdag met dans, hoeft dus absoluut niet eentonig te zijn.

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

CKV Workshop

Zo wordt je Commercieel administratief medewerker

Wat houdt een stage Commerciële Economie in?