Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Welke soort achteruitrijcamera installeren?

Een achteruitrijcamera installeren doe je als je graag meer zicht wil op je omgeving tijdens het rijden en parkeren. Vooral wanneer je een caravan of paardentrailer achter de auto hebt hangen, kun je hier met enkel de spiegels niet alle omringende ruimte zien. Met een achteruitrijcamera kan dit wel. Er zijn zowel draadloze als bedrade varianten op de markt.

 

Lees hier meer informatie over draadloze achteruitrijcamera’s

Als je wil gaan voor een draadloze variant, is hierbinnen weer onderscheid te maken tussen analoge en digitale varianten. Analoge systemen zijn wat goedkoper en eenvoudiger dan digitale. Dit raden we vooral aan voor personenauto’s, omdat het bereik van analoge camera’s niet zo groot is. Daarnaast loop je sneller het risico op storingen, doordat alle camera’s op dezelfde frequentie werken.

Het voordeel van digitale draadloze achteruitrijcamera’s is dat deze storingen niet voor kunnen komen. Deze systemen zijn 99,9% storingsvrij, omdat er een beveiligde verbinding wordt gemaakt tussen de camera’s en de monitor. Het bereik is ook veel groter dan dat van analoge systemen, dus deze varianten zijn voornamelijk in te zetten voor auto’s met een paardentrailer of caravan, of voor vrachtwagens of bestelwagens.

Een bedraad systeem is echter het meest waterdichte systeem, omdat dit de meeste zekerheid biedt dat er geen storingen ontstaan. Je bent niet afhankelijk van frequenties of andere invloeden van buitenaf, maar hebt één vaste verbinding door middel van de bedrading. Lees hier meer informatie over de voordelen van analoge achteruitrijcamera’s.