Pass 4 Sure
Image default
Mode en Kleding

Wat moet je weten voor je een corset koopt?

Veel mensen hebben vooroordelen over het dragen van een corset. Het zou namelijk heel oncomfortabel zijn om te dragen. Dit komt voort uit de tijd dat corsetten uitsluitend gedragen werden om zo slank mogelijk te lijken. Er is sinds die tijd erg veel veranderd, buiten dat een corset de rondingen van de vrouw mooi kan accentueren wordt het ook gedragen als alternatief voor alledaagse sexy lingerie. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een korset.

 

Kwaliteit voorop

De kwaliteit is ontzettend belangrijk. Een goed korset biedt ondersteuning en is gemaakt van stoffen als zijde of satijn. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat het ook daadwerkelijk een corset is en niet een ander soort lingerie dat er op lijkt.

 

Draag de juiste maat

Het is handig te weten dat er een elastische ruimte van maar liefst 20 tot 22,5 centimeter moet zijn voor het koord. Let tijdens de aankoop goed op of er een maattabel beschikbaar is. Als een maattabel niet overzichtelijk of duidelijk genoeg is wordt het aangeraden even contact op te nemen met de verkoper. Alleen zo ben je er zeker van dat je de goede maat draagt.

 

Welk soort corset heeft je voorkeur?

Er zijn veel verschillende soorten corsets in omloop, de voornaamste uitvoeringen zijn “underbust” en “overbust”. De naam verklapt al hoe het eruit ziet. Bij underbust stopt de bovenste rand voor de aanzet van de borst en bij de overbust variant loopt dit als een topje door en bedekt de borsten.

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/bustier-corset/