Pass 4 Sure
Image default
Kinderen

Wat is een kauwketting en wat heb je er aan?

Een bijtketting, of ook wel kauwketting is een populair hulpmiddel voor kinderen. Voor kinderen is dit een goede vervanging als zij bijvoorbeeld veel bijten op kleding, potloden of andere voorwerpen die hier niet voor bedoeld zijn. In veel gevallen zorgt een bijtketting er dan voor dat zij hier van af kunnen komen. In dit artikel geven we je iets meer informatie over de bijtketting en het gebruik ervan?

Bijten, waarom doen kinderen dit zoveel

Er zijn een hoop kinderen die regelmatig ergens op bijten. Hun potlood tijdens de les, een mouw tijdens het kijken van een film en ga zo nog maar even door. In de meeste gevallen komt dit doordat zij gespannen zijn, omdat zij zich vervelen of last hebben van stress. Als afleiding zoeken zij iets om op te bijten. Vooral bij kinderen die net van hun speen af zijn komt dit regelmatig voor. 

Wanneer gebruik je een bijtketting

De reden dat kinderen ergens op bijten kunnen erg uiteenlopen. Het is dus goed om eerst te kijken wat de reden is en wanneer je kind ergens op bijt. Sommige kinderen doen dit vooral op school tijdens de les en andere kinderen juist thuis terwijl ze aan het spelen zijn. Op de momenten dat je merkt dat je kind ergens veel op bijt kun je ervoor kiezen om een bijt of kauwketting te geven. 

Is een bijtketting wel hygiënisch?

Veel mensen denken dat een ketting om om te kauwen en bijten niet hygiënisch is. Dit is niet helemaal waar. Het is eigenlijk een hele goede vervanging. Er zijn namelijk ook een hoop kinderen die juist op andere dingen bijten zoals een pen of op hun nagels. Vaak zitten hier veel bacteriën aan. Een bijtketting is dan een goede vervanging omdat je deze goed kan schoonmaken.