Pass 4 Sure
Image default
Kinderen

Keuzes van kinderfietsen die beschikbaar zijn op de markt

Keuzes van kinderfietsen die beschikbaar zijn op de markt

In veel landen zijn fietsen behoorlijk populair en worden ze gebruikt als middel om activiteiten uit te voeren. Je kinderen een kinderfiets geven kan gunstig voor hun groei en ontwikkeling. Dit is niet los te zien van de vele modellen en ontwerpen van fietsen die op leeftijd worden geproduceerd zodat zelfs een kind van nog maar 2 jaar kan fietsen. De soorten fietsen die momenteel op de markt zijn, zijn aangepast aan de leeftijds- en lengtecriteria van het kind. Dus de fiets die gebruikt gaat worden, zal het voor je kind gemakkelijker maken om te rijden als je het juiste type fiets kiest op basis van de leeftijd van je kind. Het is dus een goed idee om te letten op de soorten fietsen die geschikt zijn voor je kind. In dit artikel worden verschillende soorten fietsen besproken die momenteel verkrijgbaar zijn.

Driewielers

Het eerste type is een driewieler bestaande uit 3 wielen, pedalen, ketting en remmen. Deze fiets is bedoeld voor kinderen van 18 maanden en ouder. Dit type driewielige fiets is meestal uitgerust met een veiligheidsgordel, waardoor je kind comfortabel in het zadel kan zitten zonder bang te zijn om te vallen. De aanwezigheid van pedalen op dit type driewieler helpt de beenspieren van een kind te trainen bij het trappen met de voeten. Driewielers zijn er in verschillende kleuren en designs, waardoor ze geschikt zijn voor zowel meisjes als jongens. Daarnaast is er meestal een plek om schooltassen dames met daarin de spullen van je kind op te bergen tijdens het fietsen.

Loopfietsen

Vervolgens is er de loopfiets die een functie heeft om het evenwicht van een kind te trainen. Net als driewielers zijn loopfietsen ook bedoeld voor kinderen van 18 maanden en ouder. Wat dit type onderscheidt is de vorm van de fiets. De loopfiets is niet voorzien van onderdelen zoals pedalen omdat dit type fiets alleen bedoeld is om het evenwicht te trainen. De manier om de loopfiets met de voeten van het kind te verplaatsen, is door jezelf met je voeten van de grond af te zetten. Ook dit type fiets is gemaakt van lichtgewicht materialen zodat het kind de fiets makkelijk kan verplaatsen.

12-14 inch fietsen

Voor kinderen is het zeer geschikt om fietsen met een wieldiameter van 12-14 inch te gebruiken. Sommige zijn uitgerust met 2 extra wielen aan de achterkant van de fiets. Deze wielen zijn bedoeld om de fiets in evenwicht te houden totdat het kind het evenwicht zelf onder de knie heeft. Zodra het kind de fiets kan balanceren, kunnen de 2 extra wielen worden verwijderd, zodat de fiets gewoon een fiets met 2 wielen wordt. De componenten die beschikbaar zijn op dit type fiets zijn ook bijna hetzelfde als andere fietsen, waaronder de ketting, handremmen en pedalen als fietsaandrijving. Het is echter beter als kinderen op dit type fiets rijden met persoonlijke bescherming zoals helmen en kniebeschermers. Op deze manier wordt je kind beschermt tegen ernstig letsel.

16-18 inch fietsen

Voor kinderen ouder dan 5 jaar kan de keuze voor een fiets met een wieldiameter van 16-18 inch een optie zijn omdat dit type fiets bedoeld is voor kinderen die het evenwicht tijdens het fietsen al beginnen te beheersen . De kenmerken en componenten waaruit dit type fiets bestaat, zijn precies hetzelfde als die van een volwassen fiets en hebben meestal een duurzaam stalen of aluminium frame. Je kunt er dus van uitgaan dat je kind op dit type fiets zelfs zijn shabbies shopper mee kan nemen die gemakkelijk in een mandje op de fiets kan worden geplaatst.